NIEUWS

Stopcontact voldoende om HD-video te streamen

Redactie HiFi.nl | 11 september 2010

WD®, wereldleider op het gebied van externe opslagoplossingen, heeft vandaag zijn nieuwe WD Livewire™ Powerline AV Network Kit aangekondigd. De met HomePlug® AV compatibele oplossing biedt een snelle en betrouwbare internetverbinding via het stopcontact.

De WD Livewire Powerline AV Network Kit is een aanvulling op de mediaspelers uit de WD TV®-lijn en maakt het voor de consument mogelijk om op een eenvoudige en betaalbare manier HD-video te streamen, grote bestanden uit te wisselen en multiplayer-games online te spelen. En dat allemaal zonder netwerkkabels te trekken in huis.
Elk van de twee adapters waaruit de WD Livewire Powerline AV Network Kit bestaat, heeft vier poorten. Behalve een router kunnen er dus nog zeven apparaten worden aangesloten op het snelle netwerk.

Onderzoek van Parks Associates heeft aangetoond dat steeds meer consumenten apparaten aansluiten op internet, zoals een HD-televisie, Blu-ray-speler, gameconsole of digitale mediaspeler, bijvoorbeeld de WD TV Live Plus HD-mediaspeler (Home Networks for Consumer Electronics 2009). Parks Associates verwacht dat voor het einde van 2010 er 111 miljoen dergelijke apparaten in gebruik zullen zijn bij consumenten. In de Verenigde Staten alleen al gaat het om 37 miljoen apparaten die op internet aangesloten kunnen worden. Echter kan het tot stand brengen van die verbinding een lastige en dure aangelegenheid zijn. Uit een onlangs gehouden enquête door Parks Associates, blijkt dat 42 procent van de respondenten die hun tv niet met internet willen verbinden, vindt dat de router te ver van het apparaat afstaat of dat het instellen te moeilijk is, of beide (Digital Media Evolution II 2010).
 
De WD Livewire Powerline AV Network Kit bevat HomePlug AV-technologie en biedt snelheden tot 200 megabit per seconde (Mbps). Dit maakt een vlekkeloze weergave van video in Full HD 1080p mogelijk op zeven apparaten. De configuratie is simpel: gewoon in het stopcontact steken. Consumenten hoeven hun huis niet meer open te breken om allerlei kabels te trekken van kamer naar kamer. Sluit eenvoudig een van de twee adapters uit de kit aan op de router en steek die in het stopcontact. De andere adapter gaat in het stopcontact in de kamer waar een netwerkaansluiting gewenst is. De gebruikers kunnen vervolgens video streamen naar vier apparaten in de thuisbioscoop. Door de router komen er drie netwerkpoorten bij. Voor een geïntegreerde entertainmentoplossing kunnen de gebruikers hun digitale media opslaan op een WD My Book® World Edition-netwerkstation en via de WD Livewire Powerline AV Network Kit foto`s, muziek en HD-video streamen naar een WD TV-mediaspeler of ander DLNA®-compatibel apparaat ergens in huis.
 
"Consumenten vergaren steeds meer apparatuur die een internetverbinding aankan, zoals een tv, gameconsole of mediaspeler. Op die manier hebben ze toegang tot allerlei online content, bijvoorbeeld op YouTube", aldus Dale Pistilli, vice-president Marketing van de Branded Products Group van WD. "Draadloze netwerken zijn wel populair, maar ze bieden vaak nog niet de betrouwbare, snelle verbindingen die nodig zijn voor het streamen van HD-video. Netwerkkabels trekken is dan een oplossing, maar wel een oplossing die tijd, energie en kabels kost. De WD Livewire Powerline AV Network Kit gaat gewoon in het stopcontact. Hiermee is het in één keer mogelijk om HD-materiaal te streamen en al die nieuwe apparaten toegang te geven tot internet."
 
WD Livewire Powerline AV Network Kit

  • Eenvoudige te installeren, voor een onmiddellijke uitbreiding van uw netwerk overal in huis
  • Twee HomePlug AV-adapters, elk met vier netwerkpoorten
  • Twee netwerkkabels
  • Twee voedingskabels
  • Beknopte installatiehandleiding
  • Cd met WD Livewire-software
  • Garantiebewijs en ondersteuningsinformatie
  • Eén jaar beperkte garantie

 
Compatibiliteit
De WD Livewire Powerline AV Network Kit is gecertificeerd conform HomePlug AV en voldoet aan de normen IEEE 802.3 en IEEE 802.3u. Voor de kit zijn een Ethernet-router en stopcontacten noodzakelijk.
 
Prijs en verkrijgbaarheid
De nieuwe WD Livewire Powerline AV Network Kit heeft één jaar beperkte garantie en is nu verkrijgbaar in de detailhandel en online op wdstore.com.
De adviesverkoopprijs is 129 euro.


EDITORS' CHOICE