NIEUWSAudioQuest

Nieuwe analoge interconnects AudioQuest

Redactie HiFi.nl | 01 december 2011 | AudioQuest

AudioQuest heeft een nieuwe serie analoge interconnects gelanceerd. Het betreft de zogeheten Bridges & Falls lijn, waarmee het bedrijf er opnieuw is in geslaagd de kabels originele benamingen mee te geven. Onderdeel van de nieuwe serie zijn onder meer Golden Gate, vernoemd naar de bekende brug in San Francisco, en Yosemite, naar het gelijknamige natuurpark in het westen van de VS. 

De Bridges & Falls lijn bestaat uit zeven analoge interconnects: Evergreen, Golden Gate, Big Sur, Sydney, Victoria, Yosemite en Angel. We lichten er twee uit. Je vindt alle modellen op de website van AudioQuest, door links bovenaan op `Analog Interconnects` te klikken.

Evergreen
De AudioQuest Evergreens zijn massieve `long-grain copper conductors` (LGC) geleiders die vervorming elimineren en een helderder en beter gepolijst geluid bieden dan `oxygen-free high-conductivitu` (of OFCH) koper. De rca pluggen zijn koud gelast en verguld, en de kabels zijn asymmetrisch dubbel gebalanceerd. 

Golden Gate
Origineel, maar eigenlijk heel logisch dat AudioQuest kabels met de naam Golden Gate op de markt heeft gebracht; de twaalfhonderd meter lange, 227 meter hoge hangbrug in San Francisco bevat tenslotte zo`n 129.000 (!) kilometer staaldraad, 27572 draden per kabel... 

De Golden Gate interconnects van AudioQuest zijn `perfect-surface copper conductors` (PSC), die eveneens tot stand gekomen zijn door jarenlang onderzoek naar de meest geschikte metalen. In dit geval wordt PSC gebruikt om geleiders met bijzonder lage vervorming te fabriceren. Elektrische en magnetische interactie in conventionele kabels zijn de grootste bron van vervorming; PSC is de oplossing om die interactie te voorkomen, en de bron van het schone geluid van de Gates.

Kijk voor meer informatie op de website van AudioQuest, door links bovenaan `Analog Interconnects` te selecteren. En kijk ook eens op de Special, waar je onder meer ons recente bezoek aan het Europese hoofdkwartier vindt.

MERK

EDITORS' CHOICE