NIEUWS

Nederlandse hifi in Financieel Dagblad

Redactie HiFi.nl | 29 maart 2012 | Fotografie

Diverse Nederlandse audiomerken als Kharma en Grimm, en vooraanstaande speciaalzaken als Rhapsody en Audio-Life waren vandaag terug te vinden in een marktbreed artikel in het Financieel Dagblad over het succes van de Hollandse hifi-export.

Het artikel verscheen al eerder in de online editie van het FD, maar zoals wel vaker met papieren uitgaven liet de fysieke print nog even op zich wachten. Die werd vandaag meteen gelinkt op de website van Audio-Life, en is beschikbaar door op onderstaande afbeelding te klikken. Het artikel is op een aantal vlakken wat kort door de bocht, maar we lichten er graag wat zaken uit. 

Kharma`s Charles van Oosterum en zijn speakers (Financieel Dagblad - foto: Erik van der Burgt)

Het stuk opent met een aantal cijfers en ontwikkelingen, waar ook HiFi.nl met onze tweedehandsrubriek een rol in speelt. Vervolgens komen de genoemde merken en dealers aan bod. De ondernemingslust van Caspar Bunge, eigenaar van Audio-Life en mede-organisator van de X-Fi Audio Show. "Het is een illusie dat je niet kan genieten van muziek op een set van een paar duizend euro.’ De ondernemer ziet extremen. ‘Van die neuroten met een set van € 200.000 en vijf cd’s.’"

De X-Fi audioshow 2011 - klik op de foto voor het verslag (foto: Jiri Büller)

Rhapsody
Uiteraard wordt ook Harry van Dalen genoemd, een van de eersten in Nederland met een winkel in exclusieve audio, en de klanten die zijn zaak in Hilversum uit heel de Benelux weten te vinden. Het is bijzonder toepasselijk dat diezelfde speciaalzaak net komend weekend begint met een serie shows rond hetzelfde thema: Hollandse Meesters. Een aantal van de komende weekenden staat in het teken van Master, Sonore, Grimm, en uiteraard Kharma. 

Klik op de afbeelding voor meer info over de themaweekenden bij Rhapsody

Kharma
In een succesverhaal over Nederlandse hifi-export is er uiteraard ook aandacht voor Kharma en Charles van Oosterum. "Het gaat om mooie dingen maken, niet om veel geld verdienen," laat hij in het artikel optekenen. Lees hier ook ons interview met de man achter Kharma.


EDITORS' CHOICE