REVIEWTri Planar

Tri TRV-A300

De TRV-A300 is een stereo buizen lijnversterker met 300B eindbuizen, gefabriceerd door de Japanse firma TRI. In 2005 won deze versterker de Audio Excellence Award. Menno van der Veen testte deze fraaie versterker samen met de studenten van zijn opleiding TubeSociety. Een duchtig technisch verhaal is het gevolg.

De inleiding zegt het al: we gaan in deze test de versterker grondig aan de tand voelen, diepgaand meten en op plekken kijken waar normaal nooit over gepubliceerd wordt. Nu kan het zijn dat de lezer helemaal geen interesse heeft in techniek. Hem en haar gaat het om het geluid, ruimtebeeld, klank en noem maar op. De techneuten daarentegen kijken naar meetcijfers, opzet van de schematuur, kwaliteit van de componenten. De niet technische lezer ga ik daarom nu tevreden stellen door eerst het subjectieve verslag van deze versterker te geven. Daarna duiken we de techniek in.

TRV-A300 subjectief

Single ended versterkers zijn beroemd om hun prachtige weergave. Voeg daar dan nog de beroemde 300B eindbuis aan toe, en een stuurtrap met de befaamde 6SN7 buis, en geheid heb je een klapper. Ook deze versterker doet daar aan mee, is prachtig vormgegeven en uiterst netjes gebouwd. Aan de achterkant zijn drie stereo-ingangen beschikbaar en luidspreker uitgangen met impedantie van 6 of 8 Ohm. Die vreemde 6 Ohm aansluiting is wat verbazingwekkend, ik kom daar in het technische deel op terug.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE