Bowers & Wilkins 804 D3 zwart

485 x bekeken | geplaatst op 29 juni 2024

€ 4.950,-



kenmerken

Merk Bowers & Wilkins
Categorie Luidspreker front
Type 804 D3
Serienummer xxx
Conditie Als nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 29-06-2024

Beschrijving


Deze zeer ranke verschijning is een absolute lust voor het oog. De Bowers & Wilkins 804 is een terechte winnaar in zijn klasse. Dit model zit bomvol innovaties en toegepaste technieken zoals van zijn grotere broers en is makkelijk integreerbaar ook als er iets minder ruimte voorhanden is. Dat hij slanker is wel niet zeggen dat zijn prestaties daarom minder zijn. Goed aangestuurd, zal deze Bowers & Wilkins 804D3 u doen verbazen door zijn muzikale kunsten en levert hij een podium brede en diepe soudstage. De Diamond tweeter laat hier een ongekende resolutie horen in zijn klasse. De 804D3 is misschien wel de benchmark in de klasse tot € 10.000,-

De loepzuivere weergave wordt bereikt door toepassing van een Diamond tweeter en Continuüm middentoner. Een beproeft concept waar dankbaar gebruik van gemaakt wordt.De resonantiearme kast is met zorg gemaakt en ook hier zien we de Matrix kaststructuur. Matrix is de ruggengraat van deluidspreker en is qua constructie te vergelijken met die van een scheepsromp. De luidsprekerunits worden middels metalen profielen rechtsreeks op deze Matrix bevestigd. De Matrix absorbeert de energie op effectieve wijze om de energie vervolgens via de spikes naar de grond af te voeren. De kast meet iets meer dan een meter hoog en brengt 33kilogram op de weegschaal.

Twee 16,5cm Aerofoil woofers doen dienst in de laagweergave sectie. Ze zijn licht, compact en snel. Ondanks de compactere kast is de basweergave erg indrukwekkend: snel, strak en energie-rijk. Doordat de basreflexpoort zich aan de voorzijde bevindt, is de plaatsing niet kritisch. Zelfs dicht bij de muur voelt de 804 D3 zich prima thuis, al zal de performance verbeteren indien de luidspreker wat vrijer in de ruimte geplaatst wordt. Goed geplaatst kan deze Bowers & Wilkins 804 D3 een fantastisch ruim geluidsbeeld neerzetten. Zeer breed en met een ongekende diepte. Het is zeker niet de makkelijkste luidsprekers als het aankomt op de eisen die gesteld worden aan de electronica. Een kleine eenvoudige versterker zal bij lange na niet het gewenste resultaat opleveren. Een uitzondering op deze regel is de Naim Uniti Nova; die combinatie is een match made in heaven!

Nieuwprijs: 9.000,- set

Nu voor: € 4.950,- set

Aanbieder


AudioXperience
dinsdag op afspraak weer open
Spegelt 66
5674 CD Nuenen




EDITORS' CHOICE