Amphion Krypton3 topmodel

1756 x bekeken | geplaatst op 2 juli 2024

€ 7.500,-kenmerken

Merk Amphion
Categorie Luidspreker front
Type Krypton3
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2016
Geplaatst op 02-07-2024

Beschrijving


Zelden aangeboden Amphion Krypton3 topmodel

432 EVO heeft drie paar en ééntje mag weg.

In vrijwel nieuwstaat, en geen zichtbare gebreken vanaf de luisterplek. Met de originele kisten.

Info Amphion distributeur:

De Krypton3 is het absolute topproduct van het Finse Amphion, gereputeerd bouwer van speakers uit de hoogste kwaliteitsklasse. In deze speaker zit alle know-how en ervaring samengebald die Amphion in de afgelopen decennia heeft opgedaan. Een compromisloze speaker, weliswaar zeer kostbaar, maar nog altijd goedkoper dan een complete concertzaal met een symfonieorkest erin – en daar moet je de geluidservaring van de Krypton3 wel een beetje mee vergelijken.

De ontwikkeling van de Amphion Krypton3 heeft ruim vijftien jaar in beslag genomen. De voorganger Krypton2 sleepte al veel prijzen in de wacht, maar het nieuwe model is volgens Amphion toch nog op veel punten verbeterd. De Krypton3 heeft bijvoorbeeld een complete nieuw ontworpen crossover. De nieuwe 8” midrange kan enorme hoeveelheden lucht verplaatsen. Dit resulteert in verbluffende dynamiek terwijl tegelijk de detaillering ongeëvenaard blijft. Brute kracht en ultieme verfijning, de Krypton3 herbergt ze beiden.

Info 432 EVO:

De Krypton3 is al jaren onze referentie voor de ontwikkeling van de 432 EVO, en heeft een cardiod systeem, waardoor de speakers in moeilijke ruimtes plaatsbaar zijn (bvb glas), omdat de reflecties naar de zijkanten gedoofd worden dankzij het hartvormige patroon, en dus de gaatjes aan de zijkanten zorgen voor uitdoving aan de zijkant. Dit is een beetje zoals een open dipool.

Deze speakers zijn fullrange, en gaan tot de onderste octaaf. De diepste orgelnoten of vetste EDM, ze kunnen werkelijk alles aan. Geen subwoofer nodig, en ze laten zelfs sublaag horen bij lage volumes zonder `s avonds laat de buren mee te laten luisteren. Of je nu extreem stil of extreem luid speelt, de klank verandert niet. Weinig luidsprekers kunnen dit.

Prachtig open mid/hoog en een enorme soundstage en 3D,

We raden minstens een 2x 50 Watt versterker aan voor normale volumes, veel meer power is geen enkel probleem. Ze kunnen snoeihard.

Beluisterbaar op een Vitus SS-025, NAD Eigentakt of een eenvoudige 2x 50 Watt versterker.

Deze variant heeft nog het initieel filter wat op sommige lage frequenties dipped onder de 4 Ohm. Als je waanzinnig luid wil spelen, dan raden we een klasse-d versterker aan die hiermee om kan, zoals bvb een Eigentakt versterker, of een versterker met 2x300 Watt of meer bij 4 Ohm.

Ook bvb een Vitus RI100/RI101 kan deze speakers op het volledige volumebereik sturen.

Dit is ons privé paar. Factuur is dus niet mogelijk, en garantie is zoals de staat waarin ze zich bevinden. Gezien we tevens samenwerken met Amphion, kunnen we uiteraard aan alle wisselstukken vlot geraken.

We staan trouwens met de opvolger, de Krypton3X dit jaar opnieuw op de DAE.

Krypton 3X opvolger is 20.000/paar
Vraagprijs voor vorig model de Krypton3, is 7.500/paar
EDITORS' CHOICE