ARTIKEL

Review: Hifi Brussels 2015

Ruud Jonker | 16 oktober 2015 | Fotografie Ruud Jonker

Afgelopen oktober werd de tweede editie van Hifi Brussels gehouden in het Diamond Conference Center, nabij de luchthaven Zaventem. Het organiserende team bestaat uit de volgende importeurs en/of bedrijven: Alpha High End, Amplitude, Colab, Gydotron, JazzyBird, Ludwig Audio, Noir et Blanc, Pol Quadens en Pink Noise. Zij waren verantwoordelijk voor de presentatie van zowat tachtig merken, die in twintig demoruimten voor het publiek beschikbaar waren.



Zoals tijdens elke show speelt de akoestiek altijd een belangrijke rol, en die is natuurlijk nooit volledig optimaal. Ook heeft geluidsapparatuur, om de een of andere reden, even tijd nodig om te settelen. Toch was het opvallend dat de meeste sets goed speelden en ook nog eens op de juiste manier in de conference-rooms waren geplaatst. Er is dus duidelijk gewerkt om systemen zo optimaal mogelijk te laten presteren. Vertegenwoordigers van de pers luisteren doorgaans wel door iets minder optimale omstandigheden heen. Zij hebben vaak, in andere luisteromstandigheden, al kennis gemaakt met de nieuwe producten.

Maar voor een bezoeker die op zoek is naar een goed systeem, krijg je natuurlijk maar één enkele kans. Het zal duidelijk zijn dat in dit korte beursverslag niet elk nieuw product kan worden besproken. Ook kan er niet van elke gepresenteerde set een luisterimpressie worden beschreven. Dat doet volstrekt niets af aan de vele interessante producten en aan sets die ook de moeite waard zijn om nader kennis mee te maken. Gezien de redactionele ruimte dus een beperkt overzicht van sets, die in ieder geval de nodige indruk achterlieten. Naast de producten was deze show interessant omdat er diverse fabrikanten aanwezig waren. Het publiek kon kennismaken met de ontwerpers achter de apparatuur.  


EDITORS' CHOICE