NIEUWS

Cassetteverkoop in de plus dankzij tienerster Billie Eilish

Rob Nijman | 09 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant

Verkoop van de compact disc blijft teruglopen - de cd heeft slechts nog een marktaandeel van 20 procent - maar daar trekt het cassettebandje zich niets van aan. Net als vinyl weet ook de cassetteband, recent nog uitgebreid bewierookt in een achtergrondstuk over de revival van digitale variant DCC, een groei te behalen. 

Nu is het marktaandeel van cassettebandjes uiteraard verwaarloosbaar, en een kleine groei procentueel gezien al snel heel wat. Het opmerkelijke is vooral dat het Bilie Eilish is die nu als ambassadrice de curve weer omhoog trekt. De zangeres, nota bene pas na het jaar 2000 geboren, heeft al 4.000 stuks van haar debuut When We All Fall Asleep, Where Do We Go? verkocht. Of zou het komen omdat de limited edition-variant oplicht in het donker? 

Over nostalgie gesproken: het was gisteren totale chaos bij de Abbey Road Studios, omdat het 50 jaar geleden was dat de iconische coverfoto voor het Beatles album werd gemaakt... Over dat laatste is bovendien meer nieuws: er komt een speciale jubileumuitvoering van het album, rechtstreeks bij de band te pre-orderen.


EDITORS' CHOICE