NIEUWSMarantz

Marantz NR1711: nieuwe 8K Ultra HD slimline AV-receiver

Audiomerk Marantz kondigt vandaag zijn nieuwste slimline 8K Ultra HD AV-receiver aan genaamd NR1711. De nieuwe slanke AVR voorziet films en muziek van het uitzonderlijke, iconische geluid waar Marantz om bekend staat, zonder veel fysieke ruimte in te nemen. De nieuwe NR1711 van Marantz is voorzien van krachtige 8K-connectiviteit en tilt de home entertainment-beleving naar een hoger niveau. Inderdaad, het apparaat is een stuk slanker dan de doorsnee AV-receiver.

Marantz NR1711: mag het een maatje kleiner zijn?

De NR1711 van Marantz onderscheidt zich met zijn half zo hoge formaat van een traditionele AV-receiver, maar levert volgens de fabrikant de bekende Marantz-versterking, d.w.z. meeslepend surroundgeluid, streaming in hoge resolutie en de nieuwste 8K-specificaties. Dankzij het krachtige, zelfstandige versterkeronderdeel kan de gebruiker genieten van uitzonderlijk muziek- en filmgeluid. Alle zeven kanalen zijn voorzien van hetzelfde vermogen (90 Watt per kanaal) en hebben een aandrijving met lage impedantie. Ieder product wordt naar eigen zeggen uitvoerig afgestemd en getest door geluidstechnici van Marantz om het iconisch warme, gedetailleerde geluid te waarborgen.

De NR1711 mag dan wat kleiner zijn dan zijn soortgenoten maar biedt intussen wel ondersteuning voor multidimensionele, object-georiënteerde audioformaten, zoals Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X en DTS Virtual:X. Gebruikers kunnen hierdoor genieten van een verbeterde thuisbioscoopervaring met verrassend levendige bioscoopervaringen. Dankzij de Dolby Atmos Height Virtualization Technology van de NR1711 kunnen gebruikers genieten van een 3D-luisterervaring zonder de noodzaak om hoogte- of surroundspeakers toe te voegen, aldus Marantz.

Marantz NR1711: geschikt voor 8K

8K-bronmaterieaal is er nog niet maar als het er dan is, is de NR1711 er klaar voor. De NR1711 van Marantz is voorzien van zes HDMI-ingangen en één uitgang. Naast 8K upscaling, ondersteunen alle zes de HDMI-ingangen ook Dolby Vision, HLG, HDR10+, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, 21:9 video, BT.2020 passthrough, evenals de nieuwste HDMI-eigenschappen VRR, QFT, ALLM, QMS en de huidige HDCP 2.3 kopieerbeschermingsstandaard.

Eén toegewijde 8K HDMI-ingang levert de nieuwste HDMI-specificaties en tilt home entertainment naar een hoger niveau. Geniet van films in 8K met 8K/60Hz passthrough en upscaling, evenals de nieuwste HDMI-technologieën, zoals Dynamic HDR voor het mooiste contrast en kleur en Quick Media Switching (QMS), die een leeg scherm voorkomt. Beleef met de NR1711 nog meer plezier aan gamen met 4K/120Hz passthrough, evenals Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) en Auto Low Latency Mode (ALLM), die lag en frame tearing verminderen of voorkomen om een vlottere, lag-vrije game-ervaring te bieden.

De NR1711 ondersteunt eARC (Enhanced Audio Return Channel) voor de transmissie van verliesvrije en object-georiënteerde audio, zoals DTS:X en Dolby Atmos van tv-apps of met de tv verbonden bronnen. Luisteraars kunnen hierdoor eenvoudig genieten van betere en meeslependere geluidservaringen tijdens het tv-kijken.

Marantz NR1711: superieure multiroom-luisterervaring en connectiviteit

De NR1711 is voorzien van HEOS Built-In streaming- en AirPlay 2-technologie en de gangbae streamingdiensten worden ook ondersteund. De gebruiker kan ook kiezen om 5.2- of 7.2-kanaals surroundgeluid in een thuisbioscoop af te spelen en tegelijkertijd stereogeluid weer te geven van een andere bron in een aparte ruimte. Daarvoor hoeft enkel een paar luidsprekers op de multiroom versterkeruitgangen aangesloten te worden, of gebruik een aparte stereoversterker en luidsprekers in combinatie met de Zone 2 pre-outs.

De NR1711 biedt ook ondersteuning voor Bluetooth voor gebruikers die via een Bluetooth-koptelefoon willen luisteren. Bovendien kunnen gebruikers geluid tegelijkertijd via een Bluetooth-koptelefoon en aangesloten speakers afspelen. Dat kan handig zijn voor slechthorende familieleden of vrienden, omdat het volume niet onaangenaam hard gezet hoeft te worden.

De NR1711 werkt met de belangrijkste spraakassistenten: Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri. Gebruikers kunnen muziek van diverse populaire streamingsdiensten met hun stem bedienen via de HEOS app. In de toekomst kan de gebruiker ook stemopdrachten geven om ingangen te wisselen, het volume hoger of lager te zetten, te pauzeren, te dempen en het vorige of volgende nummer af te spelen, na installatie van een nog uit te brengen firmware-update.

Marantz NR1711: gemakkelijk in te stellen, groot luisterplezier

Dankzij de hoogwaardige aansluitingen van de NR1711 met bijpassende kabeletiketten is correcte aansluiting een fluitje van een cent. De meegeleverde Setup Assistant biedt duidelijke, grafische instructies op het scherm en de Quick Start Guide geeft de optimale installatie weer voor iedere configuratie.

Marantz NR1711: belangrijkste functies van de NR1711 

 • 8K/60hz full-rate passthrough en upscaling, HDR10+, Dynamic HDR en Quick Media Switching (QMS).
 • 7-kanaals discreet opgebouwde eindversterker met 90 Watt per kanaal
 • Ook de nieuwste HDR-videoformaten worden ondersteund, zoals HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 kleurresolutie en BT.2020, evenals Dynamic HDR.
 • Geniet optimaal van games met behulp van 4K/120Hz passthrough of upscaling, met Variable Refresh Rate, Auto Low Latency Mode en Quick Frame Transport.
 • Ondersteuning voor ongecomprimeerde en objectgebaseerde audioformaten met eARC.
 • Audyssey MultEQ biedt eenvoudige installatie en ruimtekalibratie voor de allerbeste audiokwaliteit.
 • Dankzij de Roon Tested-certificering kunnen luisteraars nog meer genieten van hun muziekbibliotheken met doorzoekbare informatie over artiesten en uiteenlopende gegevens.
 • Toonaangevende 4458-bits AKM AK4458 D/A-omzetter op alle kanalen voor optimale getrouwheid en het breedste dynamische bereik met de minste vervorming.
 • HEOS Built-in voor multiroom streaming, muziekstreaming en spraakbesturing
 • Ondersteunt alle populaire streamingdiensten, zoals Spotify, Tidal, Deezer en meer via Bluetooth, AirPlay 2 of the HEOS app.
 • Ondersteunt Alexa, Google Home en Apple Siri spraakassistenten.
 • De NR1711 decodeert verliesvrije hi-res audiobestanden in ALAC-, FLAC- en WAV-formaat tot 24-bits/192-kHz, evenals DSD 2,8MHz en 5,6MHz muzieknummers voor een hi-res luisterervaring.
 • Dankzij de presets voor dubbele speakers van Audyssey kunnen gebruikers in een handomdraai wisselen tussen twee Audyssey-configuraties.
 • Geïntegreerde phono-ingang.
 • Ingebouwde wifi met 2,4 GHz/5 GHz dual-bandondersteuning (dubbele antenne).
 • Remote-app van Marantz voor iOS- en Android-apparaten
 • Twee subwoofer-uitgangen.

 

Marantz NR1711: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe NR1711 van Marantz is vanaf september 2020 verkrijgbaar voor 699 euro bij alle erkende Marantz-dealers, in de kleuren zwart en zilver-goud.

MERK

EDITORS' CHOICE