NIEUWSArcam

Arcam en JBL presenteren Roon Ready componenten

Het Britse Arcam en het Amerikaanse JBL Synthesis, beiden onderdeel van Harman International, hebben samen nieuwe Roon Ready-modellen aangekondigd. Het gaat om bestaande modellen waarvan de bezitters de Roon Ready functionaliteit kunnen toevoegen door een firmware-update uit te voeren.

Arcam en JBL: Roon Ready modellen

Arcam, in 1976 opgericht in de Engelse plaats Cambridge, begint met de aankondiging van de Roon Ready status voor drie AV-receivers, t.w. de modellen AVR10, AVR20, AVR30. Ook de AV40 AV-processor, de SA30 klasse G versterker en de Solo Uno hebben de Roon Ready status gekregen. Ondertussen kondigt zustermerk JBL Synthesis de status Roon Ready en Roon Tested aan voor zijn SDP-55 AV-processor en de SDR-35 Class G AV-receiver.

De Roon Ready-status geeft aan dat deze netwerkapparaten de ingebouwde streamingtechnologie van Roon aan boord hebben. Bovendien zullen deze apparaten Roon ontdekken, indien aanwezig op het netwerk van de gebruiker en er verbinding mee maken zonder dat er enige configuratie nodig is om bit-perfecte audio te leveren.

De vijf Arcam-modellen en het paar JBL Synthesis-eenheden zijn gecertificeerd door Roon Labs, dat met de merken heeft samengewerkt om de hoogste kwaliteit en prestaties bij netwerkstreaming te bieden. Om te certificeren als Roon Tested-apparaat, moet een product ook werken via USB, HDMI, AirPlay, Google Cast en andere protocollen.

Om ervoor te zorgen dat modellen de nieuwste Roon-gecertificeerde software gebruiken, moeten bestaande AVR 10/20/30- en AV40-gebruikers Arcam Software v1.46 gebruiken, en SA30-gebruikers moeten controleren op Arcam Software V867. De eigenaren van een JBL SDP-55 en SDR-35 moeten ervoor zorgen dat hun machines software v1.46 aan boord hebben.

Meer weten? Kijk dan op de website van Arcam, de website van JBL Synthesis of de website van Roon Labs.

MERK

EDITORS' CHOICE