NIEUWSWharfedale

Wharfedale Elysian 1: het derde lid van de Elysian-familie

Het Britse luidsprekermerk Wharfedale heeft de Elysian 1 aangekondigd, het derde en kleinste lid van de Elysian-productlijn, de vlaggenschipproductlijn van Wharfedale. De Elysian 1 is een tweeweg monitorluidspreker die net als de eerder uitgebrachte Elysian 2 en Elysian 4 is voorzien van een Air Motion Tweeter (AMT). We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook de prijs voor de Benelux is nog niet bekend, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Wharfedale Elysian 1: tweeweg monitorluidspreker

Eind 2019 heeft Wharfedale de Elysian 2 en Elysian 4 aangekondigd, die inmiddels al weer twee jaar geleden op de High End audiobeurs in München voor het eerst aan het publiek zijn getoond. De Elsysian 2 en Elysian 4 krijgen nu gezelschap van de Elysian 1, een relatief compacte tweeweg monitorluidspreker die is gebouwd volgens dezelfde ontwerpfilosofie als zijn grotere familieleden.

De Elysian 1 heeft dezelfde AMT als de eerdere Elysian 2 en Elysian 4. Deze AMT is speciaal voor de Elysian-productlijn ontworpen. Het ingenieuze ontwerp van de tweeter zorgt voor extra diepte, terwijl het ultralichte diafragmamateriaal en de gedempte achterkamer een uniek goede weergave van hoge tonen leveren voor een apparaat van dit niveau, aldus Wharfedale.

De Elysian 1 is uitgerust met een eigen middentoner/woofer met een diameter van 180 millimeter met een glasvezelconus, geschikt voor het afspelen van frequenties tot 49 Hz. Het potentieel is volgens de makers vooral voelbaar in de weergave van drums en blaasinstrumenten. Wharfedale stelt dat het detailniveau waarneembaar hoger is dan dat van andere topklasse luidsprekers. En dankzij het SLPP (Slot-Loaded Profiled Port) basreflexontwerp, kun je met deze akoestiek de bas echt voelen, zelfs met een niet zo dure versterkers.

We weten nog niet wanneer de Elysian 1 geleverd kan worden en in welke uitvoering. Ook de prijs moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE