NIEUWSAurender

Aurender lanceert modellen N30SA en N200

Het Zuid-Koreaanse Aurender heeft in de coronaperiode niet stilgezeten. Twee nieuwe modellen, de N30SA en de N200, zijn vanaf volgende maand leverbaar, zo vernamen wij van importeur More Music. Aurender belooft het spreekwoordelijke neusje van de zalm als het gaat om streaming. Wat heeft Aurender met de N30SA en de N200 voor de consument in petto?

Aurender N30SA: streamer met voeding in aparte behuizing

De Aurender N30SA is een Ultra-High-Performance model dat de allernieuwste ontwikkelingen aan boord heeft om de weergave van digitale audio te verbeteren. Het is het eerste ontwerp van Aurender met een dubbel chassis. Zo wordt het gevoelige audiogedeelte afgescheiden van de noodzakelijke maar intussen ook luidruchtige stroomcircuit topologie. Een ultra "High-End" benadering dus.

Zoals verwacht, heeft de N30SA het nieuwe Aurender-uiterlijk met een breedbeeld display aan de voorkant die de albumhoezen in levendige kleuren laat zien.

De N30SA is overigens een model dat uniek is voor Europa en Noord-Amerika. Het verschilt van het model N30 dat in een aantal Aziatische landen wordt verkocht. Het verschil is simpelweg het soort opslag en de hoeveelheid opslag. In Azië gebruikt de N30 een conventionele harde schijf van 12 TB. Voor Europa en Noord-Amerika gebruikt de N30SA een 8 TB SSD en biedt een sleuf op het achterpaneel om desgewenst nog een extra schijf toe te voegen. De N30 heeft geen extra ladesleuf.

“Wat klinkt beter, de N30SA of de W20SE? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden omdat ze elk hun eigen specifieke kwaliteiten en sonische signatuur hebben. Zoals altijd het geval is bij High-End audio, zullen alleen zorgvuldig luisteren en systeemmatching die vraag voor de klant kunnen beantwoorden. Vergelijk Ferrari. Een high end automerk dat verschillende modellen aanbiedt, elk met hun eigen rijkwaliteiten en persoonlijkheid, doch allemaal superauto’s,” aldus de persverklaring van More Music.

De N30SA wordt vanaf juli leverbaar in een zwarte of zilverkleurige afwerking voor een adviesprijs van 24.900 euro.

Aurender N200

Net als de N20 zal de N200 een model van grote betekenis worden binnen het Aurender-aanbod. In feite kan je dit model als een “mini N20” beschouwen. Ook de N200 is uitgerust met veel verbeteringen gestoken in het nieuwe Aurender jasje.

De N200 beschikt over een full-color display, USB- en coax uitgangen, een tweevoudig geïsoleerde LAN-aansluiting, een ultra lage jitter Audio Class 2.0 USB en een op supercondensatoren gebaseerde UPS. Net als op de N20 bieden twee sleuven op het achterpaneel plaats voor uitbreiding van de opslagcapaciteit. De klant kan kiezen een HDD of SSD, beide in een uitvoering 2,5 inch.

De N200 wordt medio juli geleverd met een adviesprijs van 6.200 euro. Ook de N200 is straks leverbaar in een zilverkleurige of zwarte afwerking.

EDITORS' CHOICE