NIEUWSSchiit

Schiit Audio Yggdrasil DAC: Less Is More of More Is Less?

Sinan Kökbugur | 13 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Schiit

Het Amerikaanse audiobedrijf Schiit Audio heeft zijn vlaggenschip DA-converter Yggdrasil Analog 2 herzien en hernoemd. De nieuwe Yggdrasil is verkrijgbaar in de versies OG, Less is More en More is Less. Naar verluidt worden nog meer varianten van de Yggdrasil door de fabrikant getest.

Schiit Audio Yggdrasil OG

Het in de VS gevestigde Schiit Audio heeft zijn vlaggenschip multibit DAC hernoemd. De Yggdrasil Analog 2 heet nu Yggdrasil OG. De vertaling? OG staat naar verluidt voor 'originele gangster' of kortweg 'origineel’. Binnenin zorgt een viertal AD5791 20-bit DAC-chips nog steeds voor het omzetten van inkomende digitale signalen, die binnenkomen via TOSLINK, coax of 'Unison' USB. Het analoge signaal gaat naar buiten via cinch of XLR. De OG gebruikt nog steeds het digitale filter van Mike Moffat dat de originele samples bewaart en het beschikt nog steeds over het Analog 2-bord.

Maar er is nog meer in het vat. Schiit Audio heeft nog twee versies van de Yggdrasil aangekondigd.

Schiit Audio Yggdrasil Less Is More

De eerste is de Yggdrasil Less Is More waarvan Schiit Audio beweert dat deze nog betere hoorbare prestaties geeft dan de OG-versie. Het hart van deze nieuwe Yggdrasil is gebaseerd op vier stuks TI DAC8812 16-bit DAC-chips en volgens de fabrikant vinden velen bij Schiit Head Quarters maar ook bètatesters dit model de best klinkende Yggdrasil tot nu toe. Het is nog steeds een multibit-DAC, maar de 'Less Is More' verwijst naar de minder bits en lagere prijs van de DAC-chips. De klant betaalt minder en krijgt meer, aldus de verklaring van Schiit Audio.

Schiit Audio Yggdrasil More Is Less

Maar als we meer willen betalen en minder willen krijgen, nodigt Schiit ons ook uit om de Yggdrasil More Is Less te overwegen. In de More is Less versie verwerken vier stuks TI DAC11001 20-bit chips de D/A-conversie voor een -120dB THD+N die volgens Schiit Audio ertoe bijdraagt dat de 'More Is Less' Yggdrasil “de best metende geïntegreerde multibit-DAC ooit” is. Het 'minder' wordt niet expliciet vermeld, het wordt geïmpliceerd: de More Is Less Yggdrasil klinkt niet zo goed als zijn neef Less Is More . De eerste is voor mensen die de zekerheid willen dat ze de best metende Yggdrasil hebben gekocht. De tweede is de best klinkende Yggdrasil, hoewel de meetcijfers minder gunstig zijn, aldus Schiit Audio.

Het kopende publiek zal beslissen welke van de drie Yggdrasils het superieure model is. Schiit's Thunderdome-beleid, waar alleen de sterken overleven, betekent dat alleen de best verkochte modellen in het portfolio van het Californische bedrijf zullen blijven. shoot-out. DAC's bij dageraad! Spoiler: hij geeft de voorkeur aan het geluid van de OG.

Alle Yggdrasil-modellen worden geleverd met een garantie van vijf jaar, maken gebruik van het bestaande U-vormige chassis dat wordt geleverd met een keuze uit zwarte of zilveren afwerkingen.

De prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de Amerikaanse website of de Europese website van Schiit Audio.

EDITORS' CHOICE