Steinway Lyngdorf lanceert vloerstaande luidspreker Model A

Audiobedrijf Lyngdorf en pianobouwer Steinway & Sons werken al een tijdje samen bij de creatie van hoogwaardige audioproducten. Het nieuwste product is een vloerstaande drieweg luidspreker genaamd Model A. De Model A is slechts 27 centimeter diep en kan vanwege de gesloten behuizing dicht tegen een muur worden geplaatst. De standaardafwerking is zwarte hoogglans pianolak maar de koper kan kiezen uit allerlei andere uitvoeringen.

Steinway Lyngdorf Model A: passieve vloerstaande drieweg luidspreker

Steinway Lyngdorf heeft de lancering aangekondigd van de Steinway & Sons Model A-luidspreker, een vloerstaand drieweg model dat vanwege de geringe diepte en de gesloten behuizing gemakkelijk geplaatst kan worden. De zwarte 'piano'-afwerking in combinatie met een snaareffect creëert een opvallend uiterlijk. Ja, het doet een beetje denken aan een piano en dat is geen toeval. De Model A wordt geaccentueerd met extra matgouden accenten. Op aanvraag kan de Model A in een andere kleur geleverd worden met meer of minder gouden accenten.

Maar het gaat bij de Model A niet alleen om het uiterlijk, zo beweert de fabrikant. En dat zijn we ook niet gewend van Stenway Lyngdorf. De 1.150 millimeter hoge luidspreker is ontworpen om tegen een muur te worden geplaatst voor gemakkelijke plaatsing, met name in meer besloten omgevingen.

De Model A beschikt over Steinway Lyngdorf's kenmerkende Air Motion Transformer-tweeter met een speciale 165 millimeter midrange-tweeter die is ontworpen voor een schoon en helder geluid. De Model A heeft ook twee 300 millimeter woofers voor een diepe maar gedefinieerde bas. Het eindresultaat is een luidspreker die volgens het bedrijf “een snelle en strakke impulsrespons zal leveren, geschikt voor elke muziekstijl, van puur akoestische opnames tot dynamische geluidseffecten en grote orkeststukken.”

Net als de rest van het Steinway & Sons-assortiment, past het Model A naar eigen zeggen in de 'geïntegreerde systeembenadering' van het bedrijf, hetgeen betekent dat elk onderdeel van de grond af is ontworpen om in harmonie met elk ander onderdeel te werken voor de best mogelijke prestaties. Daarbij komt de RoomPerfect-technologie in de versterkers van Steinway Lyngdorf, die de omringende akoestiek evalueert en de luidspreker automatisch kalibreert voor de optimale geluidservaring.

Het bedrijf heeft gezegd dat de Model A tussen zijn bestaande Model O- en Model B-ontwerpen zal zitten, waarbij Roland Hoffman, directeur of productmarketing zegt: “Het nieuwe Model A is de ideale keuze voor iedereen die de veelgeprezen Steinway & Sons-luidsprekerprestaties wil, maar geeft de voorkeur aan de meest woonkamervriendelijke plaatsing het dichtst bij de muur. Hoewel dit vaak als een minder ideale plaatsing in de kamer wordt beschouwd, overtreft het Model A alle verwachtingen en biedt het een buitengewone geluidservaring.”

Steinway Lyngdorf Model A: prijs en leveringsinformatie

De Steinway & Sons Model A zal in de loop van het tweede kwartaal van 2022 op de markt komen. Prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de website van Steinway Lyngdorf.


EDITORS' CHOICE