NIEUWSHegel

HEM 2022 beursvloer: primeurs van Hegel, voorversterker P30A en eindversterker H30A

Ons team is vandaag de ruimte van de Noorse audiofabrikant Hegel binnengelopen en heeft daar de primeur mogen waarnemen van voorversterker P30A en eindversterker H30A. Deze laatste weegt 48 kilogram en kan 350 Watt per kanaal leveren. Hegel is nog wat spaarzaam met details maar kon ons wel vertellen dat de nieuwe versterkers waarschijnlijk in oktober 2022 op de markt zullen komen.

Hegel P30A en H30A: nieuwe voor/eind combi vlaggenschepen

Bent Holter, oprichter van Hegel, is met zijn producten op de beursvloer van de High End München. Wij hebben de P30A en H30A van de Noorse fabrikant van dichtbij mogen zien en ze waren aangesloten op luidsprekers van KEF.

Bent Holter heeft ons verteld dat de gloednieuwe volledige analoge P30A is voorzien van een herziene volumeregeling en een opnieuw ontworpen voeding. De 48 kilogram zware H30A heeft een nieuw ontwerp, zowel van buiten als van binnen, en kan 350 Watt per kanaal leveren. Zo zijn betere MOSFET’s gebruikt, maar de verschillen worden pas duidelijk als de versterkers aan het werk worden gezet. Beide toestellen passen mooi bij elkaar.

We hebben een afspraak gemaakt voor een recensie en verwachten binnen afzienbare tijd dan meer te kunnen vertellen over de nieuwe voor/eind combi van Hegel.

Naar verwachting zal de levering in oktober 2022 gaan beginnen. De P30A heeft een adviesprijs van 7.995 euro en de H30A zal voor 17.995 euro van eigenaar gaan wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE