Pro-Ject lanceert heavy-metal platenspeler in samenwerking met Metallica, te zien op HEM

Het Oostenrijkse Project Audio Systems heeft een draaitafel aangekondigd waarvan het uiterlijk is geïnspireerd door metalband Metallica. De Pro-Ject Metallica Limited Edition-draaitafel is misschien wel de “One” voor fans van de iconische heavy-metal band. De oplage van de Metallica-draaitafel is gelimiteerd en naar verwachting komt hij deze zomer op de markt.

Pro-Ject Audio en Metallica maken samen een aparte draaitafel

Er worden wel vaker draaitafels uitgebracht in samenwerking met bekende artiesten. Dit soort draaitafels kunnen technisch nog al eens tegenvallen, omdat niet veel meer wordt gedaan dan een goedkope verfbeurt of het aanbrengen van stickers of folie. Het ziet er leuk uit en sommige fans vinden dat voldoende. De aangekondigde samenwerking tussen Pro-Ject en Metallica is misschien wel een voorbeeld van hoe het anders kan. De draaitafel ziet er niet alleen heel apart uit maar hij zou ook fantastisch moeten klinken.

Metallica koos Pro-Ject Audio Systems als technische partner om samen te werken aan de draaitafel met Metallica-thema, waarmee de trotse traditie van samenwerking met artiesten van het merk wordt voortgezet. Het ontwerpteam van Pro-Ject behandelde het oppervlak van de nieuwe draaitafel met een spiegelende logo-contour om de speler zijn onderscheidende look te geven. Het is weer eens wat anders dan een rechthoekig chassis. De draaitafel is ontworpen en handgemaakt in Europa.

De S-vormige toonarm is uitgerust met een afneembare armkop om desgewenst snel van element te kunnen wisselen. De draaitafel wordt overigens geleverd met een in de fabriek geïnstalleerd en uitgelijnd element van Pro-Ject type Pick it S2 C.

Tracking force, anti-skating en VTA zijn allemaal instelbaar om flexibiliteit te bieden en de Metallica Limited Edition draaitafel te positioneren als een echte audiofiele investering.

Pro-Ject Audio Metallica draaitafel: technische kenmerken 

 • 8,6 inch S-vormige aluminium toonarm
 • VTA, tracking force & anti-skating zijn allemaal volledig instelbaar
 • Zware MDF plint in uniek Metallica design
 • Spiegelend afgewerkte metalen bovenplaat
 • Aluminium draaiplateau met zware glazen bovenplaat
 • Metalen aandrijfpoelie
 • In hoogte verstelbare metalen poten
 • Elektronische snelheidsschakelaar
 • Precisie riemaandrijving met elektronische snelheidsregeling
 • Premium semi-symmetrische phonokabel met geïntegreerde aardingsdraad meegeleverd
 • Vergulde cinch-aansluitingen

Pro-Ject Audio Metallica draaitafel: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de Metallica-draaitafel vanaf de zomer 2022 in beperkte aantallen verkrijgbaar via geselecteerde geautoriseerde dealers van Pro-Ject Audio Systems. We hebben nog geen prijs voor de Benelux vernomen. Louter ter indicatie, op internet gonst een prijs van 1.599 dollar. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten en het lokale BTW-tarief.


MERK

EDITORS' CHOICE