NIEUWSFocal

Focal Aria K2 926 en Naim Uniti Star gebundeld in Ash Grey, te zien op HEM

De Franse luidsprekerfabrikant Focal en de Engelse audiofabrikant Naim werken al een tijdje samen, o.a. omdat ze elkaar goed aanvullen, en nu komen de bedrijven met een bundel van de vloerstaande luidspreker Aria K2 926 samen met de Naim Uniti Star, beiden in een Ash Grey afwerking. Indien samen gekocht krijgt de koper een fikse korting en een set kabels erbij. De componenten van Focal en Naim staan opgesteld op de beursvloer van de High End München die op dit moment plaatsvindt.

Focal en Naim in VerVent Audio Group

Sinds circa tien jaar verenigd onder de VerVent Audio Group, belichamen Focal en Naim het allerbeste van Franse audio en Engelse elektronica. Dankzij hun expertise creëren ze naar eigen zeggen samen uitstekende, allround systemen om thuis te luisteren. Wanneer producten worden gebouwd die zijn ontworpen om met elkaar samen te werken, is er synergie en wordt het veel gemakkelijker voor dealers en klanten om hun gezamenlijke hoofd rond het aangeboden concept te wikkelen, aldus de gedachte achter de samenwerking van het Franse Focal en het Britse Naim.

De bedrijven hebben op High-End München 2022 een hifisysteem aangekondigd met uitzonderlijke prestaties en nieuwe afwerkingen bestaande uit de nieuwe vloerstaander Focal Aria K2 926 en de Uniti Star alles-in-één digitale muziekspeler, allebei in een Ash Grey-afwerking.

Focal Aria K2 926 en Naim Uniti Star

De nieuwe Aria K2 926-luidspreker, volledig gemaakt in Frankrijk, is uitgerust met de bekende gele K2 drivers van Focal. Deze conus van aramidevezel zorgt voor een dynamisch geluid en een hoog vermogen, en geeft de luidspreker veel karakter. Welk muziekgenre je ook graag speelt, de luisterervaring spreekt voor zich, aldus de fabrikant.

De Uniti Star van Naim is een alles-in-één speler, die is gemaakt in Engeland. Het apparaat heeft een CD-loopwerk aan boord alsmede analoge en digitale ingangen en kan twee keer 70 Watt vermogen leveren. Lees ook onze recensie over de Naim UnitiStar.

Focal Aria K2 926 en Naim Uniti Star: afwerking in Ash Grey

Het gebundelde systeem is verkrijgbaar in een Ash Grey-afwerking, een afwerking uit de Utopia-lijn van Focal. Wie de bundel koopt zal geld besparen en rkijgt ook kabels meegeleverd alsmede proefabonnementen voor drie maanden op streaming-diensten Tidal en Qobuz.

De levering zal naar verwachting in de late zomer van 2022 beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

 


MERK

EDITORS' CHOICE