NIEUWSDALI

DALI lanceert nieuwe Phantom K-Series In-Ceiling en HR Series In-Wall luidsprekers

De Deense luidsprekerbouwer Danish Audiophile Loudspreaker Industries (DALI) heeft nieuwe modellen uitgebracht voor inbouw in plafond en muur. De Phantom K-60 en K-80 hebben een ronde vorm en zijn bedoeld voor inbouw in een plafond. De Phantom H-60R en H60R zijn rechthoekig en bedoeld voor montage in een muur. De meegeleverde luidsprekerfrontjes kunnen worden overgeschilderd.

DALI Phantom K-Serie: ronde tweeweg luidsprekers

De ronde plafondluidsprekers uit de K-serie van DALI zijn ontworpen als praktische units die echte hifiprestaties leveren voor een stereo- of meerkanaals thuisbioscoopopstelling, De 6 ½-inch Phantom K-60 en 8-inch Phantom K-80 zijn voorzien van op maat ontworpen drivers en componenten die zijn gebaseerd op tientallen jaren DALI-ervaring. De woofers hebben een verbeterde conus die is gemaakt van de DALI kenmerkende houtvezelstructuur. Dit is een primeur voor de plafondluidsprekers van DALI. Er wordt ook een nieuw magneetsysteem meegeleverd voor een betere respons op de lage frequenties.

De leden van de nieuwe DALI Phantom K-serie hebben dezelfde afmetingen als DALI's Phantom E-serie. Wie zou willen upgraden, kan dus eenvoudig de luidsprekers omwisselen. Een onderscheidend magnetisch rooster zorgt voor een moderne uitstraling die in elke ruimte past. De K-serie heeft ook speciaal ontworpen tweeters die naar de luisteraar kunnen worden gekanteld om de off-axis prestaties te optimaliseren. Met schakelaars op twee niveaus kan het geluid worden aangepast aan de exacte toepassing of persoonlijke smaak.

Accessoires voor de K-serie zijn onder meer een optioneel vierkant rooster om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen of om te passen bij andere functies in het plafond, zoals verlichting, ventilatieopeningen, enz.

Er zijn ook achterkasten voor zowel de K-60 als de K-80 verkrijgbaar, die fysieke bescherming bieden tegen vuil en vocht in bijvoorbeeld ruimtes zoals badkamers of keukens. De optionele K-60 en 80 inbouwdozen helpen ook om het binnendringen van geluid naar andere kamers te voorkomen. Vanaf dit najaar (2022) zullen ook pre-constructiekits beschikbaar zijn.

DALI Phantom H: rechthoekige tweeweg luidsprekers

De 6 ½-inch Phantom H-60 R en 8-inch H-80 R zijn inbouwluidsprekers met een rechthoekige vorm. Beide luidsprekers zijn voorzien van een zachte dome-tweeter, een woofer met een conus van houtvezel en een luidsprekerschot van MDF (Medium Density Fiberboard). De nieuwe rechthoekige HR-luidsprekers gebruiken dezelfde componenten als de eerdere vierkante DALI Phantom H-60- en H-80-modellen. Dit betekent dat ze dezelfde hoogwaardige prestaties bieden in een meer gebruikelijke vorm. Het doel van DALI is om de toepassing ervan te verbreden met de HR-serie door deze gemakkelijker te installeren in nieuwe of reeds bestaande stereo-installaties.

Zowel de H-60 R en H-80 R hebben een krachtig en efficiënt magneetsysteem dat precisie en timing levert voor lage frequenties. De ultralichte soft dome-tweeter verbeterde naar eigen zeggen de resolutie voor hoge frequenties. De drivers mengen geluid tot een coherent, zeer gedetailleerd, helder en natuurlijk geluidsbeeld dat kan concurreren met vrijstaande luidsprekers.

DALI Phantom K-60, K-80, H-60 R en H-80 R: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe luidsprekers zijn verkrijgbaar voor de volgende adviesprijzen.

DALI Phantom K-60:     399 euro per stuk
DALI Phantom K-80:     499 euro per stuk
DALI Phantom H-60 R: 349 euro per stuk
DALI Phantom H-80 R: 449 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE