NIEUWSYamaha

Yamaha R-N2000A en NS-2000A op Dutch Audio Event 2022

Het duurt nog even tot het Dutch Audio Event 2022 op zaterdag 8 en zondag 9 oktober, maar enthousiaste deelnemers zijn hun plannen al volop met de organisatie aan het delen. Zo ook Yamaha, dat vandaag laat weten op onze audioshow in Veldhoven aanwezig te zijn met de gloednieuwe 2000A-set: de Yamaha R-N2000A stereo receiver all-in-one met roomcorrectie en de stevige NS-2000A vloerstaanders.

Inderdaad, dat is dezelfde combinatie die we in München al aan het werk gehoord hebben. Deze eerste twee leden van de 2000a Serie, met de technologie van de Hi-Fi 5000 en 3000 serie als voorbeeld, luiden volgens Yamaha de volgende generatie van het digitale tijdperk in. De apparaten maakten hun debuut op High End München. Niet gloednieuw voor ons dus, maar wel voor het publiek dat in de Koningshof voor het eerst in de Benelux naar deze set kan luisteren.

De Yamaha R-N2000A is een eerste, high-model in een nieuwe lijn stereoreceivers van de Japanners, die op termijn een opvolger voor de populaire R-N803D zal omvatten. Het nieuwe model verenigt die klassieke Yamaha VU-meterlooks met een klein OLED-scherm in de basis, en is uitgerust met streaming en YPOA-kamercorrectie. Dat laatste bleek heel nuttig in de lastige ruimte die Yamaha toebedeeld kreeg. Dat het zo goed klonk, was te danken aan YPAO maar ook aan de eveneens imposante NS-2000A-vloerstaanders. 

Daarnaast heeft Yamaha nog een hele bijzondere introductie in petto, waar we nog niets over mogen zeggen. Niet om te pesten, maar omwille van de serieuze NDA die we op de High End getekend hebben. Wordt vervolgd!

Meer informatie over Dutch Audio Event 2022 vind je via deze link.

MERK

EDITORS' CHOICE