NIEUWSAuralic

Auralic introduceert Aries G1.1 en Altair G1.1 als updates van de G1-modellen

Rob Nijman | 25 juli 2022 | Auralic

Auralic heeft vandaag de G1.1 update van de succesvolle Aries G1 en Altair G1 aangekondigd. "Deze update weerspiegelt Auralic’s drang naar voortdurende innovatie om zodoende haar leidende positie op de markt voor muziekstreaming te bestendigen."

Aries en Altair

De Aries G1.1 en Altair G1.1 zijn ontworpen voor de veeleisende liefhebber van hi-res streaming. Het Lightning-streamingplatform, dat in eigen huis is ontwikkeld en voortdurend wordt bijgewerkt en opgewaardeerd, is gericht op het leveren van "de best mogelijke geluidskwaliteit, een uitstekende gebruikerservaring, en verschillende unieke functies zoals geheugencache, de mogelijkheid tot afspelen en ‘rippen’ van cd's en rippen, en het draadloos streamen van muziekbestanden tot een maximale resolutie van 384kHz PCM en DSD512."

De Lightning DS iOS-app biedt native integratie met (high-res) streamingservices zoals Amazon Music, Qobuz, HighResAudio, TIDAL, KKBox en NetEase en opent daarmee een wereld vol muzikale pareltjes die op ontdekking wachten. Het Lightning-streamingplatform ondersteunt ook TIDAL Connect, Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth en is tevens een gecertificeerd Roon Ready-eindpunt.

Auralic G1.1-update

De G1.1-update van Auralic omvat voor beide modellen een tweetal verbeteringen. De Aries G1.1 en Altair G1.1 beschikken nu over eenzelfde massief basisplateau als die je op de bekroonde producten uit de G2.1-serie vindt. Deze in satijnzilver-kleur uitgevoerde basisplaat verbetert niet alleen de algehele esthetiek, maar biedt vooral extra demping van vibraties waardoor nog hogere klankmatige prestaties mogelijk zijn geworden. Beide units ondersteunen nu bovendien AirPlay 2, waardoor je streamingopties verder worden uitgebreid.

"Met deze updates blijft de G1.1-serie toonaangevend in technologie en functionaliteit waardoor de Aries G1.1 en Altair G1.1 de best mogelijke streamingervaring in hun prijsklasse blijven bieden."

De Aries G1.1 Wireless Streaming Transporter (foto boven) brengt hoogwaardige muziekstreaming naar je audiosysteem. Sluit hem aan op je DAC en stream draadloos je favoriete muziek. Met de G1.1-update krijg je nu ook de optie tot interne opslag zodat je je favoriete muziek nu ook in het apparaat kunt opslaan.

Lees ook onze eerdere review van de Auralic Aries G2.1

De Altair G1.1 Digital Audio Streamer, met zijn robuuste Wi-Fi-connectiviteit en analoge uitgang, is een praktische one-box-oplossing voor al je digitale muziek. Sluit de Altair G1.1 aan op je versterker of actieve luidsprekers en geniet van een wereld aan muziekstreamingopties.

De Altair G1.1 heeft bovendien een verbeterde Femto-klok, waardoor de gei?ntegreerde DAC nog nauwkeuriger zijn werk kan doen. De Altair G1.1 heeft nu ook een krachtigere ingebouwde hoofdtelefoonversterker, waardoor de luisterervaring met de hoofdtelefoon nog verder is verbeterd. Lees ook onze review van de Altair G2.1.

Prijs en beschikbaarheid

De Aries G1.1 en Altair G1.1 hebben een advies verkoopprijs van 2.999 euro en worden uitsluitend geleverd door geautoriseerde Auralic-dealers. De G1.1-serie is naar verwachting leverbaar vanaf september.


EDITORS' CHOICE