NIEUWSExposure

Exposure lanceert voor- en eindversterkers in de 3510-productlijn

Sinan Kökbugur | 25 juli 2022 | Fotografie Fabrikant | Exposure | Importeur: Top HiFi

Het Britse audiobedrijf Exposure heeft zijn 3510-productlijn uitgebreid met een drietal nieuwe versterkers. De 3510 Pre-Amplifier is natuurlijk een voorversterker en Exposure heeft de bijpassende 3510 Stereo Amplifier en 3510 Mono Amplifier uitgebracht. Alledrie zijn verkrijgbaar in een titaniumkleurige en zwarte uitvoering.

Exposure 3510

Ongeveer een jaar geleden heeft het Britse audiomerk Exposure de 3510 Integrated Amplifier uitgebracht. Het geïntegreerde model krijgt gezelschap van een voor/eind-combi en voor de eindversterking kan worden gekozen tussen een stereo eindversterker of een mono model. Van die laatste zijn voor tweekanaals weergave vanzelfsprekend twee exemplaren benodigd.

De nieuwe 3510-serie deelt veel ontwerpelementen met de hoger geplaatste 5010-serie van Exposure. De leden van de 3510-serie komen als vervanging van de leden van de 3010-serie.

Exposure 3510 Pre-Amplifier

De 3510 Pre-Amplifier heeft zes lijningangen, met de mogelijkheid om één van deze te vervangen door een MC- of MM-phonomodule of een plug-in DA-converter. Er zijn twee cinch-uitgangen en een tape-uitgang. Voor de selectie van de ingangsbron worden hoogwaardige relais gebruikt, terwijl de audio-uitgangstrappen discrete klasse A-transistor-uitgangsbuffers gebruiken. Op de AV-ingang is er een keuze uit vaste of variabele versterking, waardoor configuratie mogelijk is als een gewone stereo-ingang of een homecinema-ingang met vaste versterking.

Exposure geeft een S/R-verhouding op van meer dan 100 dB (A-gewogen) en de totale harmonische vervorming is minder dan 0,005 procent bij 1 kHz. Net als het geïntegreerde model zijn louter discrete componenten gebruikt in het signaalpad.

Exposure 3510 Stereo Amplifier en Mono Amplifier

De 3510 Stereo Amplifier kan tot 110 Watt per kanaal aan een belasting van acht Ohm leveren. Het apparaat is voor verschillende doeleinden te gebruiken, maar Exposure benoemt met name de mogelijkheid om de 3510 Stereo Power Amplifier samen met de 3510 Integrated Amplifier te gebruiken in een bi-amping comfiguratie.

Het mono model kan 100 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. Frequentiebereik en S/R-verhouding van het mono model zijn iets beter dan van het stereomodel. Dat is overigens normaal voor mono eindversterkers, immers, de voeding hoeft maar één kanaal te ondersteunen en in een mono versterker komt geen muzieksignaal van het andere kanaal voorbij.

Exposure 3510 Pre-Amplifier, Stereo Amplifier en Mono Amplifier: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe apparaten zijn verkrijgbaar in een zwarte en titaniumkleurige uitvoering. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE