NIEUWSBluesound

Bluesound Powernode Edge: compacte versterker voor draadloze muziekstreaming, voeg alleen luidsprekers toe

Bluesound heeft een toevoeging aangekondigd aan het portfolio van streaming-producten. De nieuwe Powernode Edge heeft alleen een set passieve luidsprekers nodig om muziek te kunnen spelen. Streamingbronnen, bediening en versterking worden gecombineerd in een slank en betaalbaar apparaat. De levering zal begin oktober starten en de koper kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering.

Bluesound Powernode Edge

De nieuwe Powernode Edge van Bluesound is een compacte ge√Įntegreerde versterker die vooral is bedoeld om muziek af te spelen van streaming-diensten of vanaf een NAS op het lokale netwerk. Er is ook een gecombineerde analoge en digitale ingang om eventueel een externe bron aan te kunnen sluiten en er is een HDMI eARC aansluiting. ‚ÄúComponenten van audiofiele kwaliteit die in staat zijn tot weergave van 24-bits/192 kHz hi-res audio, en draadloze multi-room-mogelijkheden met smartphonebediening maken de Powernode Edge tot een geweldige ‚Äėbouwsteen‚Äô-versterker om een streaming audiosysteem van elk formaat te starten, uit te breiden of te voltooien,‚ÄĚ aldus Bluesound.

Feitelijk hoeft de gebruiker alleen een set passieve luidsprekers toe te voegen. Sluit eenvoudig bekabelde bronnen aan, zoals een tv of platenspeler, met HDMI eARC of de analoge/digitale combo-ingang. Voeg desgewenst een Pulse SUB+ draadloze subwoofer toe voor een krachtig maar compact 2.1-stereosysteem of gebruik de Powernode Edge om de achterste kanalen van een draadloze Bluesound surround sound-opstelling van geluid te voorzien.

Uiteraard worden alle gangbare streaming-diensten ondersteund. Selecteer met de BluOS Controller-app nummers van populaire streamingdiensten zoals Spotify, Tidal, Qobuz, SiriusXM, of selecteer uit de eigen muziekbibliotheek via Apple Airplay2, aptX HD Bluetooth, of zelfs een op het netwerk aangesloten schijf of USB-harde schijf.

Bluesound Powernode Edge: technische kenmerken 

 • 40 Watt per kanaal met DirectDigital versterkingstechnologie voor 24-bits/192 kHz-bestanden
 • Een ultramoderne Quad-core 1,8 GHz ARM Cortex A53-processor
 • HDMI eARC-connectiviteit
 • Digitale optische en analoge ingangsopties, subwooferuitgang en Bluetooth draadloze hoofdtelefoonuitgang
 • Dolby Digital-decodering
 • Dual-band wifi, Gigabit Ethernet en ondersteuning voor tweeweg Bluetooth aptX HD
 • Stream hi-res content van internetradiostations, streaming-diensten of van eigen lokale schijfstations
 • Intu√Įtieve bediening met de BluOS Controller-app
 • Elegant capacitief aanraakscherm voor snelle toegangscontrole (afspelen, pauzeren, volume omhoog/omlaag, vorige/volgende track)
 • Inclusief een eenvoudig te installeren, multi-ori√ęntatie wandmontagebeugel
 • Mogelijkheid om op afstand te leren via IR ‚Äď optionele bediening met de RC1 afstandsbediening
 • Maak verbinding m.b.v. BluVoice-vaardigheid om stemassistenten zoals Alexa, Google Assistant en Siri in staat te stellen spelers in huis te bedienen.
 • Met AirPlay 2 kunnen overal in huis muziek of podcasts worden afgespeeld vanaf draadloze stereocomponenten, allemaal synchroon.

Bluesound Powernode Edge: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Bluesound Powernode Edge zal naar verwachting begin oktober beginnen. De adviesprijs is net geen 700 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE