NIEUWS

De Incanto is de nieuwste drieweg vloerstaander van Ophidian

Sinan Kökbugur | 21 september 2022 | Fotografie Fabrikant

De Britse luidsprekerfabrikant Ophidian heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker gelanceerd genaamd Incanto. Volgens het bedrijf gaat het om een middelgrote luidspreker die is afgeleid van het model P3 Evolution maar ook techniek aan boord heeft van het vlaggenschip Voodoo. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Oak en Walnut maar Ophidian kan optioneel ook andere uitvoeringen leveren.

Ophidian Incanto: drieweg vloerstaande luidspreker 

Volgens Ophidian’s hoofdontwerper Gareth James is de Incanto de spirituele opvolger van de P3 Evolution. De Incanto is naar eigen zeggen een middelgroot drieweg ontwerp dat gebruik maakt van veel elementen van de P3 Evolution (die is uitgefaseerd) in combinatie met technologie van het vlaggenschip Voodoo.

De Ophidian Incanto is voorzien van drie woofers met een diameter van 175 millimeter gekoppeld aan Ophidian's Aeroflex technologie voor laagweergave. De soft dome middentoner heeft een diameter van 50 millimeter en is geplaatst in een afgesloten compartiment. De hoge tonen worden weergegeven door dezelfde 22 millimeter dome-tweeter als in het model Voodoo, Ophidian’s vlaggenschip.

De Ophidian Incanto-luidspreker maakt gebruik van de crossover-componenten van fabrikant Mundorf, waaronder spoelen met een luchtkern en metaaloxideweerstanden. Zoals bij alle modellen van Ophidian wordt de behuizing in Groot-Brittannië vervaardigd.

Het opgegeven frequentiebereik voor de Incanto is 36 Hz tot 25 kHz (op niveau -3 dB). De gevoeligheid is 89 dB (2,83 Volt / 1 meter). Ophidian geeft een impedantie op van vier Ohm. De afmetingen zijn 1032 x 210 x 300 millimeter (H x B x D). Het gewicht is 24 kilogram. De frontjes zijn magnetisch bevestigd en dus afneembaar.

Ophidian Incanto: prijs en leveringsinformatie

De Incanto wordt in Groot-Brittannië verkocht voor 6.000 Britse ponden en is verkrijgbaar in de uitvoeringen Oak en Walnut met aangepaste optionele afwerkingen op verzoek van de klant. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. De Britse prijs is dus slechts een indicatie voor het bedrag dat een klant in de Benelux zou moeten betalen.EDITORS' CHOICE