Audio-Technica ATH-W2022: non-plus-ultra gesloten dynamische jubileum hoofdtelefoon

Het Japanse audiobedrijf Audio-Technica bestaat zestig jaar en om die reden heeft het bedrijf jubileumproducten gelanceerd. De Audio-Technica's ATH-W2022 is een zeer fraai gemaakte en zeer prijzige gesloten dynamische hoofdtelefoon waarvan maar honderd exemplaren gemaakt en verkocht zullen worden. De houten oorschelpen zijn versierd met traditionele handgeschilderde Japanse schilderkunst.

Audio-Technica ATH-W2022: gesloten dynamische hoofdtelefoon

Vorige week schreven wij over de AT-MC2022, een zeer exclusief MC-element dat Audio-Technica ter gelegenheid van zijn zestigjarig jubileum heeft uitgebracht. De Japanse fabrikant heeft ook een jubileummodel gesloten dynamische hoofdtelefoon aangekondigd genaamd ATH-W2022 waarvan er maar honderd exemplaren zullen worden gebouwd.

Natuurlijk is de ATH-W2022 een zeer speciale hoofdtelefoon. De drivers hebben een diameter van 58 millimeter en zijn gemaakt van puur titanium dat is geperst tot een dikte van 30 micron (0,03 millimeter) voor productie van een naar eigen zeggen uitstekende hoogfrequente respons.Volgens de ontwerpers is de innovatieve Core Mount-technologie, overgenomen van de ATH-ADX5000, d.w.z. de driverunit is optimaal geplaatst voor een verbeterde luchtstroom en uitstekende audioweergave over het volledige frequentiebereik. Bovendien bevat een nieuw ontworpen magneetcircuit een pool en juk gestructureerd van gelamineerde platen van puur ijzer om de elektromotorische kracht (back EFM) te verminderen.

De drivers zijn gemonteerd in oorschelpen gemaakt van Mizume (Japanse berken) afgewerkt in de Japanse maki-e laktechniek, met handgeschilderde Sakura (kersenbloesem) en zogenoemde hou-ou phoenix ontwerpen aan de linker- en rechterkant. De hoofdband en oorkussens zijn bekleed met hertenleer.

De ATH-W2022 zal worden geleverd in een speciale houten opbergdoos. Audio-Technica levert een tweetal afneembare met stof omwikkelde kabels mee gemaakt voorzien van A2DC-connectoren en geleiders van gemaakt van 7N-klasse DUCC (Dia Ultra Crystallized Copper). De ene kabel heeft een 6,35 millimeter jackplug en de andere een vierpins XLRM gebalanceerde connector.

Audio-Technica ATH-W2022: prijs en leveringsinformatie

De levering van de honderd exemplaren van de Audio-Technica ATH-W2022 gaat in de loop van komende winter plaatsvinden. De adviesprijs is 10.000 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE