NIEUWSJBL

JBL lanceert compacte en betaalbare actieve subwoofer SUB80P

Sinan Kökbugur | 03 november 2022 | Fotografie Fabrikant | JBL

Het Amerikaanse luidsprekermerk JBL heeft een compacte actieve subwoofer gelanceerd genaamd SUB80P. Het is een gesloten model en mede om die reden kan de SUB80P makkelijk geplaatst worden. Een draadloze zender is in het leveringspakket inbegrepen.

JBL SUB80P

JBL heeft een ruime ervaring met de bouw van subwoofers. Met de ruim 160 kilogram zware SCL-1 als heerser van het JBL Synthesis laagfundament, volgen de modellen een trouwe JBL filosofie en dat is twee in eigen huis ontwikkelde drivers in een massieve kastconstructie. Big Boys subs voor de ultieme cinema beleving. Nu is dat ontzagwekkende laag natuurlijk niet in elke situatie mogelijk of noodzakelijk. Toch vormt een rijke basweergave de basis van een warm en vol geluid. Ook bij een audioset met een veel compactere vorm en prijsklasse. Daarom introduceert JBL nu een subwoofer die uit een veel bescheidener vaatje tapt maar nog altijd indrukwekkend uit kan halen én bovendien nog draadloos aanstuurbaar is ook: enter de de JBL SUB80P.

Als de eisen voor de dynamische output een beetje worden bijgesteld naar woonkamer en burenvriendelijke situaties kan een kleine subwoofer ook tot fraaie prestaties komen. Vanuit die gedachte is de JBL SUB80P ontwikkeld. Perfect als ondersteuning van kleinere luidsprekers in een niet al te grote ruimte of als extra kick bij inbouwluidsprekers.

De SUB80P levert zijn tromgeroffel via een woofer met een diameter van twintig centimeter die aan de onderzijde van de hoogglans zwarte kast geplaatst is. Geïntegreerde pootjes brengen de sub op de gewenste hoogte van de vloer zodat hij zich akoestisch perfect koppelt aan zijn omgeving. Om hem zo compact als mogelijk te houden is de sub gesloten uitgevoerd. Zo is hij makkelijk plaatsbaar op iedere locatie. De 200 Watt versterker heeft naast een volume instelling keuze schakelaars voor BassBoost (on/off), Phase (0/180gr) en Input Mode (Normal/LFE).

Naast de fysieke RCA (cinch) ingangen waarmee de SUB80P bekabeld aan de uitgang van een (voor)versterker gekoppeld kan worden heeft de kleine SUB80P nog een interessante eigenschap en dat is draadloze connectie. Koppel de zender met een paar korte kabels aan de uitgang van de (voor)versterker, kies de gewenste zendfrequentie, selecteer dezelfde frequentie op de sub zelf en even later is de draadloze verbinding een feit. De SUB80P zal het signaal nu draadloos oppikken en heeft dan alleen een stekker vanuit het stopcontact nodig.

JBL SUB80P: prijs en leveringsinformatie

De JBL SUB80P wordt compleet met draadloze zender geleverd en is uit voorraad leverbaar. De adviesprijs is 649 euro.


EDITORS' CHOICE