NIEUWSKleio Audio

Kleio K105 en K135: versterkers van een nieuwe Engelse fabrikant

In Groot-Brittannië is een nieuwe fabrikant geboren en hij heet Kleio. Kleio legt zich toe op de bouw van versterkers. De K105 is de eerste voorversterker van het bedrijf en de K135 is het eerste geïntegreerde model. Beide toestellen hebben een behuizing die is gefreesd uit een massief blok aluminium.

Kleio K105: voorversterker

De K105 is de allereerste voorversterker van de kersverse Engels fabrikant Kleio, die in 2015 is opgericht. Het ontwerp heeft relaisschakelingen en korte signaalpaden. De K105 is gebouwd met zorgvuldig geselecteerde componenten afkomstig uit het VK en de EU en wordt met de hand geassembleerd in de productiefaciliteit in de Britse plaats Kent.

De gebruiker heeft de beschikking over een viertal cinch-lijningangen, twee gebalanceerde ingangen en een 3,5 millimeter jackplugingang. Er is ook een selectie van lijnniveau-uitgangen beschikbaar, waarvan er één gebalanceerd is.

Het minimalistische ontwerp wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van een dual action volumeregeling. De voorversterker kan worden in- en uitgeschakeld door op de volumeregelaar te drukken. Het strakke ontwerp wordt aangevuld met witte LED's die het gekozen volume en de geselecteerde bron weergeven.

Kleio K135: geïntegreerde versterker

De K135 is de eerste geïntegreerde versterker van Kleio en is net als de K105 gehuisvest in een CNC-gefreesde behuizing afkomstig uit een massief blok aluminium. De K135 heeft veel van de kenmerken van de K105-voorversterker, inclusief het gebruik van relaisschakelingen en korte signaalpaden.

De K135 beschikt over drie sets uitgangen plus meerdere ingangen, waaronder twee gebalanceerde ingangen en een 3,5 millimeter jackplugingang. Een hoogwaardige klasse D eindversterker wordt gebruikt om 65 Watt per kanaal aan acht Ohm of 125 Watt aan vier Ohm te leveren.

Voor het overige lijkt de K135 veel op de K105, d.w.z. dat de volumeregeling en de indicatieledjes op het front hetzelfde zijn.

De koper kan kiezen uit zilvergrijze of zwarte uitvoeringen. Kleio geeft vijf jaar garantie op zijn producten.

Kleio: producten in de toekomst

Op de website van Kleio staan ook toekomstige producten vermeld. De K115 is een mono eindversterker die 500 Watt aan acht ohm zal kunnen leveren. De K125 wordt een stereo eindversterker die 500 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren. Over deze eindversterkers zijn nog geen verdere gegevens bekend gemaakt en ook zijn nog geen foto’s beschikbaar.

We weten niet of en wanneer de producten van Kleio de Noordzee zullen oversteken en hoeveel ze na de oversteek zullen kosten. Onderstaande prijzen hebben wij gezien op een Engelstalige website, maar deze prijzen zijn dus slechts een indicatie voor de prijs in de Benelux.

Kleio K105: 3.895 Britse ponden
Kleio K135: 4.195 Britse ponden


EDITORS' CHOICE