NIEUWSFiio

FiiO BTR7: kleine hi-res DA-converter en hoofdtelefoonversterker

De nieuwste draagbare DA-converter van FiiO heet BTR7 en heeft bluetooth-connectiviteit. Daarnaast biedt de FiiO BTR7 ondersteuning voor DSD, MQA en hij is voorzien van een ongebalanceerde en gebalanceerde uitgang. En hij kan draadloos worden opgeladen.

FiiO BTR7

De BTR7 is een echt multifunctioneel apparaat en biedt de mogelijkheid van bekabelde of draadloze overdracht van muzieksignaal via USB of Bluetooth. Met ondersteuning voor een breed scala aan Bluetooth-codecs (Qualcomm QCC5124 Bluetooth-chip met Bluetooth 5.1), waaronder aptX HD en LDAC, biedt de BTR7 niet alleen compatibiliteit met meerdere apparaten, maar kan hij ook draadloos hoge resolutie audio tot 24-bit/96kHz decoderen. De BTR7 heeft een 1,3-inch kleurenscherm (240 x 240 pixels) dat informatie weergeeft over o.a. het muzieksignaal, het volumeniveau, de toegepaste Bluetooth-codec en meer.

De BTR7 is volgens de fabrikant de eerste draagbare DAC/hoofdtelefoonversterker die gebruik maakt van twee THX AAA-28-versterkers. Met deze elektronica als basis heeft FiiO een volledig gebalanceerd circuit gebouwd, waarbij elk kanaal afzonderlijk wordt aangestuurd. De BTR7 kan volgens de ontwerpers 88 procent meer single-ended uitgangsvermogen leveren en 30 procent meer gebalanceerd uitgangsvermogen in vergelijking met eerdere modellen.

Met twee ESS9219 Sabre DAC-chips met een 32-bits 'HyperStream'-architectuur, levert de BTR7 een S/R-verhouding van 118 dB via zowel de aanbevolen 3,5 mm single-ended als 4,4 mm gebalanceerde hoofdtelefoonuitgangen.

Naast de mogelijkheid om audio via Bluetooth te ontvangen, kan de FiiO BTR7 ook in een bekabelde configuratie worden gebruikt als een draagbare USB DAC/versterker door toegang te krijgen tot de 'One-Click Dongle Mode'. Sluit eenvoudig een smartphone, laptop of ander compatibel apparaat aan op de BTR7 via de USB-C-kabel.

Met één druk op de oplaadknop kan de BTR7 zijn USB-dongle-modus in- of uitschakelen. De BTR7 gebruikt in deze modus niet de batterij van het bronapparaat, zoals smartphone. Via USB kan muziek tot een resolutie van 32-bit/384kHz (PCM) of DSD256 worden afgespeeld, inclusief MQA.

Om een grotere compatibiliteit met verschillende apparaten mogelijk te maken, biedt de FiiO BTR7 de mogelijkheid om de USB om te schakelen naar een USB 1.0 driverloze interface. Hierdoor kan de BTR7 werken met oudere apparaten of apparaten met vergrendelde besturingssystemen, zoals de Sony PS5 en Nintendo Switch.

Functies en instellingen kunnen niet allen bekeken worden via het 1,3-inch kleurenscherm maar ook via de speciale 'FiiO Control'-app, beschikbaar voor zowel Android- als iOS-smartphones. Bovendien de FiiO Control-app biedt een aantal extra functies, waaronder firmware-updates en een tienbands grafische equalizer.

De batterij heeft een capaciteit voor circa negen uur muziekplezier en kan draadloos worden opgeladen volgens de Qi-standaard.

FiiO BTR7: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen, hoewel de BTR7 wel al zichtbaar is in sommige webwinkels. Wij zagen een adviesprijs van 210 euro genoteerd staan.

MERK

EDITORS' CHOICE