NIEUWSLumin

Lumin U2: streamer met voor het eerst een lineaire voeding met ringkerntransformator

Sinan Kökbugur | 23 februari 2023 | Fotografie Fabrikant | Lumin

Het in Hong Kong gevestigde audiomerk Lumin heeft de U2 aangekondigd, een streamer met louter digitale uitgangen. Voor het eerst heeft Lumin een lineaire voeding geplaatst en deze is voorzien van een ringkerntransformator. De U2 kan alle gangbare resoluties afspelen.

Lumin U2

Eerder heeft Lumin de U2 Mini uitgebracht (lees ook onze recensie over de Lumin U2 Mini) een relatief compacte streamer zonder DA-converter aan boord. De U2 doet ongeveer hetzelfde maar dan in een grotere behuizing en met voor het eerst een lineaire voeding voorzien van een ringkerntransformator.

De behuizing is zoals gebruikelijk voor Lumin volledig van aluminium vervaardigd zonder zichtbare schroeven. De bovenplaat en zijplaten steken over de aansluitingen aan de achterkant ter bescherming van aangesloten snoeren.

De Lumin U2 kan PCM-signaal tot een resolutie van 32-bit/768 kHz verwerken en DSD tot DSD512. Binnenkomend signaal wordt geklokt door vier kristalklokken met lage faseruis. Volumeregeling wordt uitgevoerd volgens LEEDH Processing en de nieuwe CPU biedt volgens de fabrikant meer opties voor signaalverwerking, upsampling en toekomstige apparaatupgrades.

Muzieksignaal komt binnen via de traditionele LAN-poort (RJ-45) maar Lumin heeft ook een aansluiting voor koppeling met een glasvezelnetwerk gemonteerd. De gebruiker kan ook een USB-HDD of USB-SSD of USB-stick met muziekbestanden aansluiten.

Er is geen DA-converter aan boord. Lumin heeft vijf digitale uitgangen geplaatst, t.w. coaxiaal cinch, optisch, gebalanceerde AES/EBU, coaxiaal BNC en USB.

De totale afmetingen van LUMIN U2 zijn 350 x 60,5 x 350 millimeter (B x H x D)  en het apparaat weegt zes kilogram.

Lumin U2: prijs en leveringsinformatie

Beschikbaarheid is per direct uit voorraad leverbaar. Prijsinformatie van de Benelux distributeur: Lumin U2 is in de betere audiowinkels te koop voor Euro 5.199


EDITORS' CHOICE