NIEUWSOrtofon

Ortofon lanceert 2M Premounted reeks

De in Denemarken gevestigde fabrikant van draaitafelelementen Ortofon heeft de 2M Premounted reeks aangekondigd. De 2M Premounted biedt volgens Ortofon een praktische oplossing voor bezitters van toonarmen met een verwijderbare armkop. De reeks bestaat uit verschillende varianten.

Ortofon 2M Premounted

De 2M Premounted reeks van draaitafelelementen van Ortofon wordt aangeprezen als een praktische en elegante oplossing voor mensen met een S-vormige toonarm die op zoek zijn naar eenvoudigere vervanging van elementen.

De nieuwe serie van de Deense fabrikant is gebaseerd op de bestaande lijn van 2M-elementen die voorgemonteerd zijn op de SH-4-armkop van het bedrijf. De SH-4 is volgens de makers licht en stijf, maar is een stevige en robuuste armkop  met een ergonomisch ontwerp, compleet met een lange vingerlift, waardoor plaatsing op de plaat makkelijk is.

Bovendien belooft de armkop een gemakkelijke en directe montage op S-vormige toonarmen met een universele montage. Ortofon stelt dat montage ook resulteert in een correcte Baerwald-uitlijning met die toonarmen. De stylus is verwisselbaar en kan eventueel later worden vervangen.

De gehele Ortofon 2M-productlijn is verkrijgbaar in een voorgemonteerde versie van de 2M Red tot de 2M Black LVB 250.

Naar verwachting zullen de nieuwe elementen in de loop van deze en volgende maand op de markt komen. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE