NIEUWSJBL

JBL toont tweede generatie L100 Classic en L82 Classic op HEM

Luidsprekermerk JBL heeft zijn drieweg model L100 Classic en tweeweg model L82 Classic herzien en getoond aan het publiek op de HEM. Moederbedrijf Harman International sprak over “Evolution, not revolution”. Beide vintage-modellen zijn geüpgraded met JBL's "Performance Package", oorspronkelijk geïntroduceerd in de Black Editions van 2022. De levering zou ergens in dit kwartaal moeten gaan beginnen.

JBL L82 Classic MkII en L100 Classic MkII

De L82 Classic MkII en L100 Classic MkII hebben nu een verbeterd wooferontwerp, d.w.z. een 30 cm woofer in de L100 en een 20 cm middentoner/woofer in de L82. Volgens de ontwerpers heeft dit geresulteerd in minder vervorming door verbeterde lineairiteit. De midrange en 25 mm titanium dome-tweeters hebben ook aanpassingen ondergaan om de prestatieniveaus te verbeteren.

Het ontwerp van de cross-over is gewijzigd om dubbele ingangen te bieden. Bi-wiren of bi-ampen is nu dus ook mogelijk. Bovendien hebben beide modellen dubbele sets van eersteklas vergulde aansluitklemmen, die zorgen voor een stevige verbinding met een verscheidenheid aan connectortypes en luidsprekerkabels.

De vierkante Quadrex-roosters in de kleuren oranje, blauw of zwart, kaststructuur en walnootfineer die elke luidspreker zijn vintage uitstraling geven, zijn niet gewijzigd.

JBL L82 Classic MkII en L100 Classic MkII: prijzen en leveringsinformatie

We weten wanneer de levering precies gaat starten, maar naar verluidt is dat in de loop van dit kwartaal. De adviesprijzen zullen we delen vanuit importeur Reference Sounds zodra beschikbaar voor de Benelux.


EDITORS' CHOICE