NIEUWSCanton

Canton Reference: nieuwe vlaggenschip productlijn luidsprekers

De Duitse audiofabrikant Canton heeft een nieuwe vlaggenschip productlijn van luidsprekers gelanceerd. De Reference productlijn bestaat uit acht modellen, waaronder vloerstaanders, een monitormodel, een centermodel en een subwoofer. Afhankelijk van het model kan Canton verschillende uitvoeringen leveren.

Canton Reference

De Canton Reference-serie bestaat uit de vloerstaande modellen Reference 1, Reference 2, Reference 3, Reference 5 en Reference 7, het monitormodel Reference 9, het centermodel Reference Center en ten slotte subwoofer Reference Sub. Het grootste model is de Reference 1, die 133 centimeter hoog is en 81 kilgram weegt.

De behuizingen van de leden van de Reference serie hebben een moderne ronde vorm. Volgens de ontwerpers is dit niet alleen fraai maar het helpt ook om ongewenste resonanties en trillingen te verminderen. Alle kasten zijn uitgerust met een uitgebreide met een computer ontworpen schotten en versterkingen aan de binnenkant. De integratie van een nieuwe basgeleider zorgt voor een diepe en krachtige bas.

Voor de perfecte verhouding tussen stijfheid en gewicht wordt voor de BCT-membranen van de woofer- en middentonensystemen de moleculaire structuur van een aluminium conus aan beide zijden met 25 procent omgezet in een keramische structuur en vervolgens verfijnd met wolfraam en andere metaaldeeltjes. De speciaal gevormde zwarte keramische conus uit het middensegment in TCC-technologie stabiliseert bovendien het membraan en vermindert ongewenste resonantie en vervorming.

De hoge tonen van de Reference tweetersystemen worden bereikt door het gebruik van extreem lichte en stijve BC-domes. Door de speciale vorm van de nieuwe asymmetrische golfgeleider wordt het stralingsgedrag zowel in het overdrachtsgebied als in het hoogfrequente bereik boven 15 kHz geoptimaliseerd.

Met het hoogmoleculaire, thermoplastische materiaal POM dat voor het eerst wordt gebruikt, vindt een ander kwaliteitsmateriaal zijn weg naar de nieuwe Reference-serie. POM kenmerkt zich vooral door zijn hoge stijfheid, uitstekend akoestisch dempend gedrag en goede maatvastheid.

Dankzij de regelbare hoeveelheid middentonen en hoge tonen kunnen alle vloerstaande luidsprekers, evenals de centerluidspreker, worden aangepast aan de ruimteakoestiek en de individuele luistersmaak. De compacte tweeweg luidspreker Reference heeft de mogelijkheid om de hoeveelheid hoge frequenties aan te passen.. De CNC-gefreesde, gepoedercoate stalen voeten dragen niet alleen bij aan de stabiliteit, maar minimaliseren ook ongewenste trillingen die de geluidskwaliteit kunnen beïnvloeden. De nieuw ontwikkelde, gevlokte afdichtring voor luidsprekerchassis zorgt voor een effectieve ontkoppeling en draagt bij aan een indrukwekkende luisterervaring met een buitengewoon detailniveau.

De Reference subwoofer heeft 500 Watt versterkervermogen aan boord. Het hoogwaardige woofersysteem produceert indrukwekkende lage tonen tot 18 Hz.

Canton Reference: prijzen en leveringsinformatie

Naar verluidt gaat de levering van de nieuwe Reference luidsprekers in de loop van deze maand beginnen. Alle modellen kunnen in zwarte pianolak en een witte satijnglans uitvoering worden geleverd. De Reference 2 en Reference 7 kunnen tegen een meerprijs ook in een walnoothouten uitvoering worden geleverd.

Adviesprijzen:
Canton Reference 1:         20.000 euro per paar
Canton Reference 2:         16.000 euro per paar (meerprijs walnoot 800 euro)
Canton Reference 3:         12.000 euro per paar
Canton Reference 5:           8.000 euro per paar
Canton Reference 7:           6.000 euro per paar (meerprijs walnoot 300 euro)
Canton Reference 9:           3.600 euro per paar
Canton Reference Center:  2.700 euro per stuk
Canton Reference Sub:       3.500 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE