NIEUWSMeze

Meze Audio Empyrean II: de keizer wordt opgevolgd door de keizer II

Sinan Kökbugur | 09 november 2023 | Fotografie Fabrikant | Meze

De in Roemenië gevestigde hoofdtelefoonbouwer heeft zijn vlaggenschip Empyrean herzien. Het nieuwe vlaggenschip heet Empyrean II. Voor deze tweede generatie hebben de ontwerpers van Meze Audio het uitzonderlijke Isodynamische Hybrid Array-driverontwerp van Rinaro Isodynamics verder verfijnd.

Meze Audio Empyrean II

Het frame van de over-ear Empyrean II van Meze Audio is met precisie CNC gefreesd en heeft een strakke matzwarte afwerking met zilveren accenten en een opnieuw ontworpen aluminium grille geïnspireerd op art deco-kunstenaars. “Bij het maken van Empyrean II was het ons doel om het vermogen van de hoofdtelefoon om fijne details te reproduceren te verbeteren en een neutralere geluidssignatuur te bereiken, terwijl het oorspronkelijke ‘gemakkelijk te luisteren’ karakter behouden bleef. Met dit in gedachten hebben onze ingenieurs op meesterlijke wijze de kracht van de driver benut om nieuwe mogelijkheden op het gebied van snelheid en nauwkeurigheid te onthullen en de driver zelfs betrouwbaarder te maken in uitdagende akoestische omgevingen.” zo verklaart Mircea Fanatan, algemeen directeur van Meze Audio.

Volgens de fabrikant is urenlang luisteren naar de Empyrean II geen probleem. De Empyrean II volgt dezelfde comfortnormen als het gehele Meze-portfolio en is opzettelijk gestructureerd om gewicht en druk te minimaliseren en zich onmiddellijk aan te passen aan de vorm van het hoofd van de drager.

Het membraan van de driver heeft een gewicht van 0,16 gram en een oppervlak van 4.650 mm2. De Empyrean heeft open oorschelpen en het gewicht is 385 gram zonder de oorkussens. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 8 Hz tot 110 kHz en de impedantie is 32 Ohm.

De Empyrean II wordt geleverd met twee sets oorkussens, elk ontworpen voor een andere ervaring. De meest geavanceerde oorkussens in de Empyrean-serie tot nu toe, de geheel nieuwe Duo-oorkussens, zijn op maat gemaakt voor de Empyrean II. Ze zijn gemaakt van een precieze mix van premium leer en Alcantara en introduceren een eigentijdse look en toon. Voor een klassieke audiofiele ervaring blinken de schuine Alcantara-oorkussens uit in het weergeven van ingewikkelde details en nuances in uw opnamen. De schuine vorm creëert meer ruimte in het oorkussen, wat zich vertaalt in een luchtiger geluidssignatuur, met zuiverdere bassen en een verbeterde aanwezigheid in het middenbereik, aldus de uitleg van Meze Audio.

Meze Audio Empyrean II: prijs en leveringsinformatie

Op de website van Meze Audio staat een adviesprijs genoteerd van net geen 3.000 euro. Twee sets oorkussens, een passende draagkoffer en een afneembare kabel worden meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE