NIEUWSSonos

Sonos onthult volledig opnieuw ontworpen Sonos-app

Het Amerikaanse Sonos heeft een nieuwe app gemaakt om zijn apparaten mee te bedienen. De diensten, inhoud en systeembediening zijn op één aanpasbaar startscherm samengebracht. De uitrol begint op 7 mei 2024.

Sonos heeft vandaag het naar eigen zeggen meest uitgebreide app-herontwerp ooit onthuld, waardoor een nieuwe streamingervaring ontstaat waarmee luisteraars hun afspeellijsten, zenders, albums en meer uit meer dan 100 services op één aanpasbaar startscherm kunnen organiseren. Het nieuwe startscherm biedt snellere toegang tot de bedieningselementen van het Sonos-systeem met één eenvoudige veegbeweging omhoog, waardoor het overslaan van tabbladen naar tabbladen tot het verleden behoort. Als zelfverklaard leider op het gebied van geluidservaring die zich richt op het creëren van een betere manier om te luisteren, heeft Sonos de app opzettelijk opnieuw ontworpen op een modern softwareplatform voor een eenvoudiger, snellere en betere ervaring die snellere innovatie kan ondersteunen.

De opnieuw ontworpen app ondersteunt alle bestaande S2-producten en zal op 7 mei 2024 wereldwijd beschikbaar zijn via een software-update voor de mobiele S2-app en via een geheel nieuwe web-app.

“We hebben de wereld ruim twintig jaar geleden laten kennismaken met muziek in meerdere kamers, en spelen vandaag de dag met trots in meer dan 15 miljoen huizen. Omdat we onszelf altijd pushen om te innoveren en luisteren naar de feedback van onze gepassioneerde klanten, vonden we dat dit het moment was om onze app-ervaring opnieuw uit te vinden”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. “Na grondige ontwikkeling en testen zijn we ervan overtuigd dat deze opnieuw ontworpen app eenvoudiger, sneller en beter is. Het legt de lat opnieuw hoger voor de luisterervaring van thuismuziek en biedt ons de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe categorieën en ervaringen.”

“De huidige streamingervaring is gefragmenteerd geraakt over meerdere platforms als gevolg van het gevarieerde contentaanbod, algoritmisch beheer of simpelweg de wens om afspeellijsten niet opnieuw te maken op meerdere locaties”, zegt Maxime Bouvat-Merlin, Chief Product Officer van Sonos. “Als het enige audiomerk met een open platform dat uitgebreide keuze biedt, maakt Sonos het eenvoudig om je systeem te bedienen en je favoriete geluiden samen te stellen, allemaal op één plek. Onze opnieuw ontworpen app levert de meest gestroomlijnde streamingervaring in de branche door een wereld aan inhoud en intuïtieve bediening naar het startscherm te brengen.”

Sonos app vanaf 7 mei 2024: meer dan 100 streamingdiensten, één startscherm.

De opnieuw ontworpen Sonos-app geeft prioriteit aan een luisterervaring die menselijk is, waardoor je je echte favorieten centraal kunt stellen en je meer controle krijgt om je streamingervaring helemaal eigen te maken.De veranderingen staan hieronder kort samengevat.

  • Ga sneller naar uw muziek (en verlaat de app): u hoeft niet tussen tabbladen te tikken: het nieuwe startscherm biedt al uw favoriete inhoud en bedieningselementen, allemaal op één plek. Ga snel terug naar je recentelijk afgespeelde muziek, blader door bibliotheken en aanbevelingen van je favoriete services en vul je huis met muziek en alle geluiden waar je van houdt
  • Aanpassen en beheren: Geniet van ongeëvenaard beheer door uw startscherm zo te ontwerpen dat het weergeeft hoe u luistert. Zet rijen met uw favoriete inhoud en services vast; verplaats, bewerk of herschik ze vervolgens naar wens.
  • Doorzoek elke streamingbibliotheek: Zoek in één keer naar een artiest, nummer, podcast of audioboek in al uw favoriete streaming-apps via een gebruiksvriendelijke zoekbalk die altijd direct op uw startscherm beschikbaar is.
  • Verbeterde systeembediening: Veeg omhoog vanaf de onderkant van uw startscherm om uw hele systeem naadloos te bedienen en toegang te krijgen tot een visueel overzicht van wat er op elk van uw producten wordt afgespeeld, groepeer snel luidsprekers en bel in op het perfecte volume vanaf elke plek in de app.

In de begindagen van Sonos, was er alleen de Sonos Controller CR100 (en later de CR200) en software voor een computer om apparaten van Sonos te bedienen. Sonos heeft met de tijd beiden actief de nek omgedraaid. Nu komt er gloednieuwe webapp die toegankelijk is via elke moderne webbrowser en luisteraars volgens Sonos dezelfde naadloze systeembediening zal bieden als de mobiele app. De webapp vervangt de bestaande Sonos-desktopcontroller en zal op 7 mei 2024 beschikbaar zijn naast de opnieuw ontworpen mobiele app.

Meer weten? Kijk dan op www.sonos.com.


EDITORS' CHOICE