NIEUWSPathos

Pathos Acoustics en Unison Research op High End München

De producten van de Italiaanse fabrikanten Pathos Acoustics en Unison Reseacrh waren te zien op de High End audioshow in München. Pathos toonde een prototype van een tachtig kilogram wegende hybride eindversterker. Unison Research liet speciale Black Edition versterkers zien waarin belangrijke componenten zijn vervangen door audiofiele versies.

Pathos Acoustics

De nieuwe prototype eindversterker van Pathos Acoustics is zodanig nieuw dat hij nog geen naam heeft gekregen. Er zijn wel al technische eigenschappen en gegevens bekend gemaakt. De nieuwe eindversterker weegt circa tachtig kilogram en er komt een stereoversie en een monoversie. Van deze laatste zijn natuurlijk twee exemplaren nodig voor stereoweergave.

De eindversterker werkt in klasse AB en heeft buizen in de voortrappen. De stereo-versie kan 300 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren, 600 Watt aan vier Ohm en 1.150 Watt aan twee Ohm. De monoversie, die feitelijk een gebrugde stereo-versterker is en volledig gebalanceerd is uitgevoerd. verdubbelt al deze getallen, d.w.z. 600 Watt aan acht Ohm, 1.200 Watt aan vier Ohm en 2.300 Watt aan twee Ohm. De versterker heeft een enorme voeding die probleemloos stroom kan leveren, met o.a. vier afzonderlijke ringkerntransformatoren.

De naam van de versterker en de uiteindelijke eigenschappen alsmede de prijs en leveringsinformatie moeten nog worden bepaald.

Unison Research: Black Edition buizenversterkers

Unison Research is specialist in het bouwen van hoogwaardige buizenversterkers. Het bedrijf heeft de drie modellen Simply Italy, Triode 25 en Triode 26 in een zogenoemde Black Edition uitgevoerd. Black Edition is niet alleen een cosmetische herziening in een chique zwarte kleur, maar vooral ook een inwendig herziening. De elektronische circuits zijn volledig vernieuwd, waarmee de Black Edition naar een hoger niveau is getild.

Kenmerkend voor de Black Edition zijn o.a. de K77 eindbuizen die de plaats innemen van de EL34 eindbuizen. De buizen komen van van Genalex Gold Lion, volgens de fabrikant een terechte audiofiele keuze, met als resultaat. dieper, meer open en nog schonere geluidsweergave. Verder is CCL-technologie toegepast (dat is kathode condensatorloze techniek). Het resultaat is verdieping van het frequentie spectrum naar de lage frequenties en een een snellere en nog meer gedetailleerde geluidsweergave.

De ingangen worden geschakeld m.b.v. relais, zgn. armoured micro relays met vergulde zilver contacten. De ingangen zijn ook voorzien van return ground technologie, ofwel ingangen die niet gekozen zijn worden door het bijbehorende relais via een weerstand naar ground geschakeld om geen ‘open’ ingangen te hebben. Dit resulteert in een aanzienlijk lagere overspraak en een betere kanaalscheiding.

Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE