Pendulum en Momentum C4 van Dan D'Agostino Master Audio Systems op High End München

Dan D’Agostino Master Audio Systems was aanwezig op de beursvloer van de High End in München en presenteerde daar twee interessante nieuwe modellen. De nieuwe Pendulum is de kleinste geïntegreerde versterker en daarnaast werd voorversterker Momentum C4 aan het publiek voorgesteld.

Dan D’Agostino Pendulum: compacte maar hoogwaardige en complete versterker

De Pendulum van de Amerikaane fabrikant Dan D’Agostino Master Audio Systems wordt weliswaar het kleinste model maar draagt wel Dan D’Agostino’s handtekening met dezelfde trots als zijn grotere familieleden. De Pendulum is een zeer complete geïntegreerde versterker voorzien van phono-voortrap, DA-converter met optische en HDMI eArc input, ondersteuning van streaming audio en vier analoge ingangen gekoppeld aan een compleet nieuwe versterkerschakeling.

Het opgegeven vermogen is 120 Watt per kanaal aan acht Ohm en 240 Watt aan vier Ohm. Het vermogen verdubbelt dus bij vier Ohm en dit reflecteert de stabiliteit en kracht waar de ontwerpen van Dan D’Agostino zo bekend om staan.

De Pendulum maakt met een verwacht prijspunt net onder de 20.000 euro een duidelijk statement onder de huidige Progression Series. Naar verwachting komt de Pendulum in de loop van september 2024 beschikbaar voor levering

Dan D’Agostino Momentum C4: voorversterker met gescheiden voeding

Naast de Pendulum introduceerde Dan D’Agostino ook een nieuwe Momentum voorversterker. De Momentum C4 neemt de kernwaarden van de Pre HD en voegt daar een aantal noviteiten uit de Relentless Pre Amp aan toe. Zo zijn de externe voeding die als fysieke basis dient van de eigenlijke voorversterker nu super direct aan elkaar verbonden met een speciale connector.

De nieuw ontwikkelde ingangstrap creëert een nog grotere S/R-verhouding waardoor de C4 samen met de verder geoptimaliseerde voeding nog meer fijne nuances en detail aan de aangesloten eindversterker weet te leveren.

Ja, het oog wil ook wat. De Momentum C4 is misschien wel de knapste voorversterker van de wereld en dat is natuurlijk een mooie bonus. Ok, smaken kunnen verschillen, maar de gebogen lijnen geven de Momentum C4 een mooie organische vorm die je verliefd aan lijkt te kijken. Dat kan natuurlijk ook te maken hebben met het nieuwe tweeweg display in de voedingunit of het zeer fraaie freeswerk van het chassis. Het is echt eens wat anders dan de rechthoekige dozen van veel concurrenten.

Overigens, de afstandbediening heeft ook een zeer afwijkende vorm. En nee, het is geen IR-afstandsbediening maar een Bluetooth-afstandsbediening met een oplaadbare batterij aan boord.

De verwachting is dat de Dan D’Agostino Momentum C4 begin van de zomer leverbaar zal worden met een adviesprijs van net geen 61.000 euro.


EDITORS' CHOICE