NIEUWSRhapsody

Line-up van luistershow ‘Redefining The State Of The Art Of High-End Audio’ op vrij 21 en zat. 22 juni a.s. bij Rhapsody

Onlangs hebben wij geschreven over de non-plus-ultra luistershow met de vloerstaande luidsprekers van Estelon type Extreme MkII die plaats zal vinden bij audiodealer Rhapsody op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni 2024. Op dat moment was nog niet de bekend welke elektronica de extreem mooie Estelon Extreme MkII zal gaan aansturen. Inmiddels weten wij meer en daarom besteden wij nogmaals aandacht aan de non-plus-ultra luistershow bij Rhapsody in het Brabantse Overlangel.

‘Redefining The State Of The Art Of High-End Audio’ volgens Rhapsody op 21 en 22 juni 2024

Audiodealer Rhapsody heeft en unieke audioset samengesteld die op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni a.s. zijn muziekale kunsten mag vertonen. De apparaten zijn gekozen van vanwege hun onderlinge synergie en samenhang.

“Rhapsody zou Rhapsody niet zijn als we niet altijd bijzondere hoogtepunten in het verbluffende landschap van high-end audio presenteren. Dit keer schieten superlatieven te kort voor deze exclusieve state-of-the-art-show met one-of-a-kind audio-apparaten voor de fijnproevers. Jullie kennen ons niet anders dan dat we altijd op zoek zijn naar de allerbeste geluidssystemen en apparatuur, en delen onze ontdekkingen en inzichten altijd graag met jullie. Op 21 en 22 juni gaan we een superieure set demonstreren met de beste audio-ervaring die de markt te bieden heeft. Pak dus je kans om deze ‘state-of-the-art’-set live te horen en reserveer voor één van de shows op 21 juni of 22 juni (vijf sessies),” aldus de uitnodiging van Rhapsody.

Hoe ziet de line-up van deze superieure set eruit? We lopen even langs de individuele leden van de audioset die Rhapsodu zal gaan neerzetten.

Estelon Extreme MK II: manshoge verfijnde vloerstaande luidspreker

Om de luisterervaring naar een nog hoger plan te tillen, komt de in Estland gevestigde luidsprekerfabrikant Estelon met de revolutionaire Extreme MK II luidspreker. Dit is een unieke luidspreker waarin de audiofocus-positionering links/rechts en onder/boven aanpasbaar is aan de akoestiek van de ruimte en de persoonlijke voorkeur. Dit garandeert een audio-beleving waarvoor geen overtreffende trap denkbaar is.

Met zijn elegante, handgemaakte kast en imponerende tweekleurige afwerking is het luidsprekersysteem een statement-stuk, die het niet nodig heeft om zichzelf op de borst te slaan over zijn prestaties. In feite is de Extreme ontworpen met een innovatieve verdwijntruc: in plaats van dat je oor wordt getrokken naar de luidspreker, wordt je als luisteraar ondergedompeld in geluid en beleef je muziek compleet van binnenuit, in al zijn prachtige nuances.

Lees ook ons nieuwsartikel over de Estelon Extreme MkII.

Thorens New Reference: draaitafel

De meest zuivere analoge weergave wordt bereikt met de New Reference draaitafel van Thorens. Het ontwerpteam, onder de bezielende leiding van Helmut Thiele, is de uitdaging aangegaan om zichzelf te overtreffen. Helmut Thiele (recentelijk nog op bezoek bij Rhapsody) is ook de ontwerper van de uitzonderlijke Thiele draaitafel.

Met deze Thorens New Reference wordt voor het eerst een draaitafel ontworpen met volledig geoptimaliseerde actieve trillingsisolatie als uitgangspunt. In samenwerking met het Duitse Seismion (internationaal bekend om hun expertise op het gebied van actieve trillingsisolatie) is een draaitafel ontwikkeld waarin het systeem van trillingsisolatie een integraal onderdeel is. Seismion heeft een trillingsisolatie weten te creëren die nog nooit eerder in draaitafels is gezien of ervaren.

De actieve trillingsisolatie is gebaseerd op piëzo-elektrische sensoren met een uitzonderlijk hoge gevoeligheid en een volledig lineair elektronisch besturingscircuit om ongeëvenaarde lage trillingsniveaus en vervormingsvrije besturingskrachten te genereren. Dit geavanceerde mechatronische systeem is gebaseerd op zogenaamde Sky-Hook-Damping en isoleert storende factoren al onder de 1 Hz en brengt deze terug tot minder dan 1% (-40 dB) bij frequenties van 10 Hz en hoger. Dit is een absoluut superieure prestatie in vergelijking met alle andere systemen. 

Lees ook ons nieuwsartikel over de Thorens New Reference.

HSE Swiss Masterline 7 en Referenceline 7: phono-versterkers

Rhapsody presenteert de twee phono-versterkers van de Zwisterse fabrikant HSE Swiss. Dat zijn de kleine Referenceline 7 en de grotere Masterline 7. De Masterline 7 zal tijdens de luistershow in combinatie met de Thorens New Reference draaitafel worden gebruikt om kieskeurige oren te strelen.

De technische specificaties liegen er niet om met een ongelooflijke S/R- verhouding van 144 dB en natuurlijk aanpasbare instellingen voor elk element. De THD (Total Harmonic Distortion) is niet te meten. Het signaal komt dus volgens Rhapsody als het ware maagdelijk uit de bron.

CH Precision C10 DAC: DA-converter

De ontwerpers van het Zwitserse CH Precision blijven de wereld van high-end audio verbazen en overrompelen met hun technologische innovaties. Na de succesvolle L10 voortrap, M10 eindtrap en P10 phono-stage, brengt het Zwitserse bedrijf nu de unieke C10 DAC op de markt. De 10 series is een absolute mijlpaal in de solid-state technologie.

Rhapsody is exclusief dealer en heeft de wereldwijde primeur van de C10. Lees ook ons nieuwsartikel over de CH Precision D10 DAC.

Pink Faun 2.16 Ultra: streamer van het hoogste niveau

De CH Precision zal worden gecombineerde met de Pink Fau 2.16 Ultra stremaer. Rhapsody belooft de symbiose van de technische voordelen van de digitale geluidsweergave en de muzikaliteit van het analoge domein. Dit Nederlandse topproduct staat op eenzame (internationale) hoogte. Deze ‘best of both worlds’ streamer tilt de referentie voor digitale reproductie naar een nieuw niveau.

Lees ook onze recensie over Pink Faun Ultra 2.16.

Luistershow vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024: graag van tevoren een plaats reserveren

Wie de unieke audioset wil zien en horen moet wel even een plaats reserveren. Ga daarvoor naar de website van Rhapsody. “We zien je graag en de koffie staat klaar!”


EDITORS' CHOICE