NIEUWSManger

Manger Audio W06: verbeterde versie van Manger’s unieke Sound Transducer

De Duitse luidsprekerfabrikant Manger Audio heeft zijn eigen unieke gepatenteerde driver onder de loep genomen en verbeterd. De Manger Sound Transducer is het hart van iedere luidspreker van Manger en wordt sinds begin van dit jaar in iedere luidspreker geplaatst. Bestaande bezitters kunnen hun luidsprekers ook voorzien van de nieuwe Sound Transducer versie W06.

Manger Audio Sound Transducer W06

De stervormige Manger Soud Transducer is in wezen een dynamische driver, maar het ontwerp wijkt heel sterk af van de conventionele dynamische driver met een spoel, magneet en conus. Wie meer wil weten over de techniek van Manger Audio, kan onze recensie over de vloerstaande Manger p2 lezen. Door de jaren heen is de driver herhaaldelijk tot in detail verbeterd. Met de W06 is volgens Manger Audio na een intensieve ontwikkelings- en testfase en talloze luistertests nu een flinke stap voorwaarts gezet.

De geoptimaliseerde motor van de Manger W06 Sound Transducer heeft nu een magnetische veldsterkte van 1,48 Tesla. Een nieuw type dempingssysteem in het midden van het diafragma is ontworpen om vervorming tussen 400 en 1,6 kHz te verminderen. Dat zijn twee octaven waarin het menselijk oor het gevoeligst is.

De W06-transducer heeft een innovatief chassisontwerp met een geometrisch geoptimaliseerd magneetsysteem, met een ruim 10% hogere veldsterkte vergeleken met zijn voorganger. Het heeft een perfect gecontroleerde diafragmabeweging dankzij een nieuw type middendemper, samen met verbeterde lineairiteit, merkbaar lagere vervormingswaarden tussen 400 en 1,6 kHz en verbeterde microdynamiek.

De geluidstransducers worden met de hand vervaardigd in Mellrichstadt, Franken, onder cleanroom omstandigheden. Elk individueel chassis wordt nauwkeurig gemeten en onderworpen aan strenge tests voordat het wordt gemonteerd. De productietoleranties bedragen minder dan +/- 0,5 dB.

Alle luidsprekers van Manger worden sinds begin dit jaar geleverd met de W06-transducer. Eigenaren eerder gekochte exemplaren kunnen hun luidsprekers laten upgraden. De Manger transducer-upgrade kost naar verluidt 685 euro per driver plus verzendkosten.

Alle luidsprekermodellen kunnen in alle RAL-kleuren worden vervaardigd, zijdemat, mat of hoogglans, maar ook in hoogwaardig echt houtfineer.


EDITORS' CHOICE