NIEUWSMatrix Audio

Importeur Reference Sounds gaat producten van Matrix Audio distribueren

De Nederlandse importeur Reference Sounds gaat producten van de Chinese fabrikant Matrix Audio in de Benelux distribueren. Matrix Audio maakt netwerkspelers en versterkers en de producten van de Chinese fabrikant onderscheiden zich door bouwkwaliteit en bedieningsgemak.

Matrix Audio in de Benelux

“Wij van Reference Sounds zijn op Matrix Audio gevallen vanwege klank, looks en functie. Er is iets in het uiterlijk en de bouwkwaliteit dat ons enorm aanspreekt. Iets dat gewoon klopt. Ieder model straalt kwaliteit en degelijkheid uit en verpakt serieus hoogwaardige audioschakelingen met mooie lineaire voedingen en uitgekiende digitale signaalverwerking. Wij kunnen niet wachten om ieder model onafhankelijk aan je voor te stellen en dit prachtige merk via onze dealers aan de wereld te tonen. Enter the Matrix!” aldus Reference Sounds over de toevoeging van Matrix Audio aan zijn assortiment

Matrix Audio is ontstaan vanuit de vriendschap van drie klasgenoten in Xi’an (China) met een gezamenlijke passie voor high end audio. Na meerdere hobbyprojecten tijdens de studie besluiten ze hun droom na het afstuderen in 2006 om te zetten in realiteit. Met de gebundelde kennis op het vlak van digitale signaalverwerking en extreem enthousiasme is de start van Matrix Audio en de introductie van de eerste DA-converter een feit.

Achttien jaar later is Matrix Audio een volwassen merk met een enorme focus op streaming audio en topklasse DA-conversie met een holistische benadering. Alles moet kloppen, van klank tot gebruikersinterface en die balans is het grootste doel van Matrix Audio.

Het portfolio van Matrix Audio kent nu tien modellen verdeeld over drie productlijnen. Hieronder een kort overzicht van wat Matrix Audio te bieden heeft.

Matrix Audio mini i-Pro en mini i-Pro 4

De mini-i Pro (adviesprijs 949 euro) en mini-i Pro 4 (adviesprijs 1.199 euro) zijn compacte muziekstreamers met een breedte van circa 22 centimeter die mede dankzij de ESS Sabre ES9039Q2M als heerser over de enen en nullen over meer dan serieuze klankkwaliteiten beschikken. Daarbij vinken de modellen zo’n beetje alle denkbare streamingfuncties af die je je maar wensen kan.

Matrix Audio’s X-Sabre 3

Matrix Audio’s X-Sabre 3 vormt al jaren een eikpunt in het portfolio. Ooit gestart als een DA-converter is deze generatie van de X-Sabre door de jaren technisch geperfectioneerd en nog altijd een lieveling van de ontwerpers. De X-Sabre 3 is naast pure DA-converter een waanzinnige streamer met verbluffende geluidskwaliteit. De adviesprijs van de in zilverkleurige of zwarte X-Sabre 3 is 3.349 euro.

Lees ook onze recensie over de Matrix Audio X-Sabre 3.

Matrix Audio Element Series

De Element Serie met zes gezinsleden variërend van de Element S (adviesprijs 1.799 euro) streamer/USB interface met puur digitale uitgangen én Element i2 (adviesprijs 1.999 euro) streamer met DAC tot de topklasse Element X2 Pure streamer (adviesprijs 5.099 euro) met DAC met twee stuks ESS Sabre ES9039PRO DAC chips in Dual Mono Mode. Dit is in alle standaarden echt een High End DAC van topklasse en tevens fantastische voorversterker inclusief analoge volumeregeling. Naast de Element S en i2 is er ook een Element M2 met een adviesprijs van 3.749 euro en een X2 met een adviesprijs van 4.999 euro

Matrix Audio Element P2 Power Amp

De keur aan Element M Serie streamers wordt compleet gemaakt met een super strakke eindversterker in vorm van de Element P2. Met 230 Watt aan vier Ohm heeft deze subtiel gelijnde eindversterker een serieuze drive en souplesse. Gezien zijn adviesprijs van 2.099 euro echt heel knap. Net even wat meer? Dat kan door de P2 simpelweg in Bridge Mono Mode te schakelen voor een uitgangsvermogen van 850 Watt aan vier Ohm en een tweede unit toe te voegen.

Op heel korte termijn verwacht Reference Sounds de Matrix Audio familie naar boven toe uit te gaan breiden met de M-Series waarin alle kennis en ervaring op gebied van digitale signaalverwerking, analoge voorversterking en eindversterking samen komen in vier nieuwe toestellen van Matrix Audio.

Matrix Audio MA Player App

Bij ieder model staat gebruik en eenvoud centraal. Intuïtieve bediening via heldere touchscreen kleurendisplays op het front, eenvoudig te navigeren menu’s en simpele netwerk setup maken dat de gebruiker snel zit te genieten van muziek. Daarbij heeft de gebruiker zo’n beetje toegang tot alle streamingsfuncties die je wensen kan. Matrix Audio ondersteunt ROON Endpoint, Tidal Connect, Spotify Connect, Qobuz, High Res Audio, Airplay, MQA en audio vanaf de TV via HDMI eArc.

Daarbij laten alle modellen zich fantastisch bedienen via de MA Player Remote App,d.w.z. Matrix Audio’s eigen App voor streaming audio met fraaie interface én bediening van de hoofdfuncties van je apparaat. Het is gewoonweg super compleet wat de drie wijzen uit Xi’an hebben weten neer te zetten en klinkt daarbij nog geweldig ook.

Meer weten? Kijk dan op de website van Matrix Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE