NIEUWS

Nocs Monolith Aluminium: duurzaam gebouwde draadloze luidspreker van aluminium

Het Zweedse Nocs Design heeft de draadloze luidspreker Monolith Aluminium aangekondigd. De Monolith Aluminium is na de Monolith en de Mini het derde product in het portfolio van hoofdontwerper Daniel Alm. Duurzaamheid en recyclebaarheid zijn een centraal thema bij de ontwikkeling van de Monolith Aluminium. De levering gaat nar verwachting in de loop van november van start.

Nocs Monolith Aluminium: ontworpen en ontwikkeld in Zweden

De Monolith Aluminium is van de grond af ontworpen met duurzaamheid en recyclebaarheid als centrale gedachte. Alle onderdelen zijn vervangbaar en het product is gebouwd om vele jaren mee te gaan. Deze aanpak levert aanzienlijke voordelen op de lange termijn op voor de klant, eindgebruikers en het milieu. “De uitdaging was opnieuw om alles wat overbodig was weg te halen. Er zijn talloze uren besteed aan het bereiken van de perfecte symmetrie in de positionering van de drivers. Er zijn geen logo's, geen franje - alleen het strakke maar verfijnde uiterlijk van massief aluminium blijft over. Tijdloosheid staat voor mij voorop,” zo verklaart hoofdontwerper Daniel Alm over zijn nieuwste draadloze luidspreker.

Het gebruik van duurzame, recyclebare materialen en een modulair ontwerp verbetert de levensduur en betrouwbaarheid van het product, waardoor de kosten op lange termijn die gepaard gaan met reparaties en vervangingen worden verlaagd. Deze ontwerpinnovatie positioneert de klant als een leider in duurzame praktijken, wat waarschijnlijk het marktaandeel, de verkoop en de klantloyaliteit vergroot door milieubewuste consumenten aan te spreken, aldus staat op de website van Nocs Design.

Eindgebruikers profiteren van een hoogwaardig, duurzaam audioproduct dat uitzonderlijke prestaties levert. De vervangbare onderdelen zorgen ervoor dat het product functioneel en up-to-date blijft in de loop van de tijd, wat een beter rendement op de investering oplevert. Door gerecyclede materialen te gebruiken en ervoor te zorgen dat alle componenten vervangbaar zijn, verminderen we afval en het verbruik van hulpbronnen aanzienlijk. De robuuste constructie minimaliseert overigens de noodzaak voor frequente vervangingen, waardoor de ecologische voetafdruk gedurende de levenscyclus van het product wordt verkleind. Deze toewijding aan duurzaamheid ondersteunt een circulaire economie, vermindert e-afval en bevordert verantwoorde consumptie.

Nocs Monolith Aluminium: technische kenmerken

In de behuizing van de Monolith Aluminium zijn vijf drivers geplaatst, d.w.z. twee wooers met een diameter van vier inch, twee middentoners met een diameter van twee inch en een tweeter met een diameter van 0,8 inch. Alle drivers zijn voorzien van een neodymium magneet. De drivers worden aangedreven door klasse D versterkers. Iedere driver krijgt maximaal 45 Watt vermogen. Nocs Desisgn geeft een frequentiebereik op van 39 Hz tot 23 kHz.

Muziek komt binnen via Bluetooth 5.0 met ondersteuning van AAC en SBC. Verbinding met een netwerk wordt draadloos gelegd via WiFi (dualband 2,4/5 GHz). Spotify Connect en Tidal Connect worden ondersteund en bediening gaat met de Nocs Design Music App.

De afmetingen zijn 348 x 230 x 57 millimeter en de Monolith Aluminium weegt vier kilogram. De lithium-ion accu heeft een capaciteit van 5.000 mAh en dat geeft circa 15 uur muziekplezier. Opladen gaat met een USB C kabel. De batterij is volgens de fabrikant eenvoudig te vervangen.

Nocs Monolith Aluminium: prijs en leveringsinformatie

De Nocs Monolith Aluminium heeft een adviesprijs van 1.000 euro en komt in twee uitvoeringen, t.w. mat zwart en zilver. Naar verwachting gaat de levering in november 2024 beginnen.


EDITORS' CHOICE