Audio-Technica AT-SP3X: compacte maar krachtige en betaalbare actieve luidsprekers

Het Japanse Audio-Technica heeft vandaag de actieve tweeweg luidsprekers AT-SP3X onthuld. De nieuwe AT-SP3X is met name bedoeld voor gebruik met een draadloze bron, maar de fabrikant heeft ook een stereo cinch-ingang gemonteerd. Nee, geen keuze voor een kleur. De AT-SP3X is alleen leverbaar in een zwarte uitvoering.

Audio-Technica AT-SP3X: tweeweg master/slave-systeem

De luidsprekers hebben niet alleen een stereo cinch-ingang voor een probleemloze verbinding met bekabelde en analoge geluidsbronnen, maar zijn bovendien ook geoptimaliseerd voor draadloos streamen dankzij de ingebouwde Bluetoothverbinding, bijvoorbeeld vanaf de onlangs gelanceerde draaitafel AT-LP70xBT. Door de veelzijdige Multipoint Pairing-functionaliteit kunnen de luidsprekers daarnaast ook gelijktijdig verbinden met twee Bluetooth-apparaten, zodat er probleemloos geschakeld kan worden tussen de afspeellijst op een laptop en een podcast op een smartphone.

De AT-SP3X luidsprekers kunnen in elke ruimte gemakkelijk worden geplaatst en gebruikt. Het is een master/slave-systeem. De (actieve) master heeft versterkers en verbindingselektronica aan boord en de (passieve) slave krijgt muzieksignaal door de luidsprekerkabel (van twee meter) die loopt tussen master en slave. De voeding is extern en een drietal reisadapters wordt meegeleverd. De master is voorzien van een aan/uitknop/ LED-indicator en volumeregelknop.

De woofers hebben een diameter van 76 millimeter, de tweeters meten 27 millimeter. Het opgegeven frequentiebereik is 55 Hz tot 20 kHz. De afmetingen zijn 200 x 113 x 145 millimeter (H x B x D), zonder uitstekende delen.

Audio-Technica AT-SP3X: prijs en leveringsinformatie

De Audio-Technica AT-SP3X is verkrijgbaar vanaf 27 augustus 2024 voor een adviesprijs van net geen 200 euro.

 

MERK

EDITORS' CHOICE