NIEUWSCayin

Cayin Soul 170HA: vlaggenschip klasse A versterker voor hoofdtelefoons en luidsprekers

Sinan Kökbugur | 29 augustus 2024 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

De Cayin Soul 170HA is een in klasse A werkende buizenversterker die zijn voeding uit een aparte behuizing krijgt. Het nieuwe toestel van de Chinese fabrikant kan hoofdtelefoons en luidsprekers aansturen.

Cayin Soul 170HA

De KT170 van Tung-Sol is een octal-base beam tetrode vacuümbuis die in 2021 op de markt kwam. Het is een belangrijk lid van de bekende KT-buizenfamilie en familielid KT88 is populair sinds 1956. Ondanks talloze pogingen om nieuwe buizen voor audioapparatuur te creëren, is de KT170 tot nu toe het meest succesvolle resultaat, zoals de ervaring van Cayin aantoont.

De opvallende eigenschap van de KT170 is het robuuste vermogen en het efficiënte voedingscircuit, dat een aanzienlijke energiereserve biedt. Dit vermogen stelt de KT170 in staat om tot 18 Watt te leveren in ultralineaire modus. Dat is heel veel voor een hoofdtelefoon en dit vermogen zal in de meeste gevallen niet worden aangesproken.

De Cayin Soul 170HA is een klasse A-versterker die gebruikmaakt van KT170-buizen. Het ontwerpteam heeft het versterkingscircuit naar eigen zeggen ontworpen om een geluid te produceren dat zowel rijk als gedetailleerd is, een kenmerk van single-ended versterkers. Spanningsversterking wordt afgehandeld door 6SN7-buizen, die zorgen voor lage ruisniveaus en een gebalanceerde audio-uitvoer over alle frequenties. Met een modulair ontwerp met een speciale voeding bevordert de versterker een betere koeling en minder ruis. De voeding bevat transformatoren die hoge en lage spanning scheiden om interferentie te minimaliseren. Bovendien worden gelijkrichterbuizen van het type JJ GZ34S gebruikt om binnenkomende stroom om te zetten in gelijkspanning, waardoor de signaalintegriteit behouden blijft.

Transformatoren krijgen speciale aandacht, omdat ze cruciaal zijn voor geluidsoverdracht. Cayin ontwerpt en produceert zijn eigen transformatoren, wat zorgt voor een hoge getrouwheid en geluidsnauwkeurigheid. De Soul 170HA biedt twee operationele modi, de ene is triode (10 Watt per kanaal) en de andere is ultra-lineair (18 Watt per kanaal), elk afgestemd op verschillende muziekgenres, van vocale en strijkuitvoeringen tot orkestrale composities. Gebruikers kunnen ook de toon aanpassen, variërend van een levendig en rijk geluid tot een zachtere, mildere output.

Voor hoofdtelefoonconnectiviteit bevat de versterker meerdere uitgangen die verschillende impedantieniveaus aankunnen, wat zorgt voor een nauwkeurige geluidsafstemming voor specifieke hoofdtelefoonmodellen. Het uitgangsniveau kan worden aangepast op basis van de hoofdtelefoongevoeligheid.

Het dynamische auto-bias systeem vereenvoudigt het vervangen van buizen, verlengt hun levensduur en verbetert de veiligheid van de gebruiker. Bovendien is de versterker uitgerust met talloze beschermende functies die een betrouwbare werking onder uiteenlopende omstandigheden garanderen.

De twee behuizingen van de Soul 170HA, de ene voor de voeding en de andere voor de versterkingscircuits, combineren aluminium en ebbenhout. Ja, er is ook een prachtige VU-meter geplaatst. Dat is niet alleen functioneel, maar het voegt ook esthetische aantrekkingskracht toe aan het apparaat.Cayin geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 21 kHz (+/- 1 dB). De A-gewogen S/R-verhouding is 109 dB. We hebben het over een gewichtig setje. De twee behuizingen van de Soul 170HA wegen samen ruim veertig kilogram.

De Cayin Soul 170HA gaat voor net geen 9.000 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE