NIEUWS

High End München wordt vanaf 2026 High End Wenen

Redactie Hifi.nl | 12 september 2024 | Fotografie Fabrikant

Jaarlijks vindt in de maand mei de High End audiobeurs in de Duitse plaats München plaats. De beurs is zodanig met de stad vergroeid dat overal in de audiopers de afkorting HEM wordt gebruikt, hetgeen natuurlijk staat voor High End München. Vanaf 2026 wordt het echter HEV en dat staat voor High End Vienna, want de beurs gaat vanaf dat jaar jaarlijks in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen plaatsvinden.

HEM wordt HEV, vanaf 2026

De internationale audiovakbeurs High End verandert in 2026 van locatie en verhuist van München naar Wenen. De High End Society, de organisatie die de beurs jaarlijks organiseert, heeft deze baanbrekende stap aangekondigd op de jaarlijkse algemene vergadering van de belangengroep, en markeert een belangrijke mijlpaal op het toekomstige pad één van 's werelds toonaangevende vakbeurzen voor audiotechnologie.

Beste beursomstandigheden met nieuwe normen

Van 15 tot 18 mei 2025 vindt de komende High End 2025 zoals gewoonlijk weer plaats in het MOC Event Center in de Duitse stad München. Ruim een jaar later opent de audiovakbeurs in mei voor het eerst haar deuren in het Austria Center Vienna (ACV). Het eersteklas evenemententerrein in het hart van de Oostenrijkse hoofdstad is de afgelopen jaren uitgebreid gerenoveerd en uitgerust met de nieuwste digitale technologie. Een verscheidenheid aan moderne zalen in verschillende afmetingen bieden uitstekende demonstratiemogelijkheden. Voor vrije standbouw zijn extra hallen en grote hallen beschikbaar. In totaal beschikt het ACV over 26.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte verdeeld over meerdere niveaus in het hoofdgebouw en in de aangrenzende hallen. Dit betekent dat exposanten optimale omstandigheden zullen vinden voor hun verschillende behoeften.

Alle bedrijven die in november 2023 deelnamen aan de Finest Audio Show Wenen hebben dit al met eigen ogen kunnen zien. Een consequent positieve respons en de huidige registratienummers voor de FAS Wenen van dit jaar bevestigt naar eigen zeggen de indruk dat High End Society met het ACV een zeer goede keuze heeft gemaakt voor de nieuwe thuisbasis van de High End audiobeurs.

High End Vienna: het volgende niveau voor een traditioneel evenement

De High End Society rechtvaardigt de locatiewijziging met kansrijke perspectieven en optimale mogelijkheden om de High End verder te ontwikkelen. Het ACV biedt hiervoor een modern, toekomstgericht kader. “Het Austria Center Vienna scoort niet alleen met uitstekende beursomstandigheden, maar ook met een vooruitstrevende omgeving die het niveau van de High End zal verhogen en het succes ervan in de komende jaren zal garanderen”, zo verklaart Stefan Dreischärf, directeur van de organisatie. Na ruim 20 jaar in hetzelfde beurscentrum werd de tijd voor verandering zorgvuldig gekozen. Het besluit om de internationale audiovakbeurs naar Wenen te verplaatsen staat voor vertrek, vernieuwing en toekomstgericht perspectief. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze maatregel High End naar een nieuw niveau kunnen tillen en kijken uit naar de kansen die deze verandering ons kan bieden”, zegt Dreischärf, die de belangrijke stap onderstreept.

Wenen schittert als aantrekkelijke beurs- en muziekstad

De kosmopolitische stad aan de Donau maakt indruk met zijn internationale flair, traditionele geschiedenis en uitstekend cultureel aanbod. Jaar na jaar trekt de Oostenrijkse metropool duizenden gasten van over de hele wereld. Wenen is goed bereikbaar en biedt als muziekhoofdstad van de wereld het perfecte decor voor High End, waar alles draait om uitmuntende muziekweergave. Gecombineerd met de uitstekende logistieke omstandigheden is Wenen een ideale keuze voor de organisator. “De nieuwe locatie creëert een perfecte aansluiting op onze beurs en zal bovendien een win-win-sfeer creëren voor alle betrokkenen”, voegt Stefan Dreischärf eraan toe.

High End Vienna: goedkeuring door de vereniging

Het bestuur van de High End Society, een belangenvereniging voor hoogwaardige geluids- en beeldweergave, heeft de verdere ontwikkeling van het succesvolle High End actief ondersteund en staat 100 procent achter het besluit. “Wij zien de verhuizing naar Wenen als een geweldige kans om de High End nog aantrekkelijker te maken, te versterken als het belangrijkste internationale ontmoetingspunt voor de industrie en het toekomstbestendig te maken”, legt Jürgen Timm, voorzitter van het bestuur van de vereniging, uit. “Wij kijken uit naar een nieuw tijdperk in de High End beurstraditie, die al ruim 40 jaar bestaat.”

De sterke gemeenschap van High End Society kijkt uit naar de komende beurzen, waarvoor de verhuizing van München naar Wenen een baanbrekende stap zal zijn naar een veelbelovende toekomst, aldus de persverklaring.

Hieronder de agenda voor de komende vier edities van de High End audiobeurs.

High End München 2025: van 15 tot 18 mei 2025
High End Wenen 2026:  van 28 tot 31 mei 2026
High End Wenen 2027: van 6 tot 9 mei 2027
High End Wenen 2028: van 25 tot 28 mei 2028


EDITORS' CHOICE