NIEUWSHiFi Rose

Hifi Rose RD160: voorversterker en DA-converter

De Zuid-Koreaanse audiofabrikant Hifi Rose heeft de RD160 aangekondigd, een DA-converter met volumeregeling en een beetje verborgen AMOLED-scherm op het front. Een prototype was aanwezig op de High End audiobeurs in München, maar die was nog niet klaar om te luisteren. Naar verwachting komt de RD160 tegen het einde van dit jaar op de markt.

Hifi Rose RD160

De RD160 van Hifi Rose heeft een strak frontpaneel dat heel wat strakker is dan de frontpanelen van de geïntegreerde versterkers RA180 en RA280. De RD160 heeft een AMOLED-scherm verwerkt in het frontpaneel dat alle relevante informatie weergeeft, terwijl de bediening via tactiele knoppen en een grote draaiknop blijft. Dit alles is verpakt in een solide aluminium chassis in een zilverkleurige of zwarte afwerking.

De kern is een volledig gebalanceerd, dual mono DAC-ontwerp. Twee sets DAC-chips van het Japanse AKM zijn toegewijd aan de digitale en analoge fasen, samen met een uiterst nauwkeurige OXCO-klok. Een paar Asahi Kasei AK4191's verwerken digitale filtering en initiële delta-sigma modulatiefasen, gevolgd door de AK4499EX, die de uiteindelijke DA-conversie voor zijn rekening neemt.

Volgens de fabrikant vermijdt de RD160 de ruis die reguliere DAC-chips genereren vanwege hun wederzijdse verwerking van meerdere fasen binnen één chip. Tegelijkertijd zorgt de dual-mono indeling voor minimale overspraak. Het resultaat is de belofte van een hoge S/R-ruisverhouding (124 dB zowel via cinch als XLR), waardoor de RD160 volledig puur en natuurlijk klinkt. De geclaimde THD +N is 0,005 procent voor zowel RCA als XLR. Bovendien zou het scheiden van de twee kanalen en het gescheiden houden van de digitale en analoge processen moeten resulteren in minimale overspraak.

De RD160 heeft drie speciaal ontworpen lineaire voedingen die elk een eigen ringkerntransformator als basis hebben die onafhankelijk van elkaar de digitale hoofdsectie en de linker- en rechterkanalen van stroom voorzien. HiFi Rose claimt dat deze methode een stabiele voeding levert volgens de dynamische vereisten van elke fase.

De RD160 heeft een brede connectiviteit, waaronder twee coaxiale ingangen, één optische ingang, een AES/EBU-ingang, HDMI I2S- en USB-ingangen die allemaal high-res audio ondersteunen tot 32-bit/784kHz PCM-signaal en DSD128- en DSD512-bestanden. Analoog muzieksignaal komt naar buiten via cinch en XLR. Nee, de RD160 heeft geen streaming-functies, dus er is geen verbinding met een netwerk. HiFi Rose heeft aparte streamers voor wie een streamer zoekt.

De gebruiker kan het uitgangsniveau vastzetten tussen 1 en 9 Volt als geen behoefte is aan volumeregeling. De RD160 heeft ook volumeregeling aan boord en zou dus rechtstreeks op een eindversterker kunnen worden aangesloten. Tot slot biedt de RD160 verschillende opties om het geluid aan te passen, zoals vier samplingopties en zes digitale filters.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE