NIEUWSSennheiser

Winactie: Sennheiser Momentum True Wireless 4

Redactie Hifi.nl | 18 oktober 2024 | Sennheiser

Sennheiser heeft in 2024 de vierde generatie van zijn draadloze in-ear hoofdtelefoon Momentum True Wireless aangekondigd. Het grote verschil met de vorige versie is de toevoeging van ondersteuning van aptX Lossless. Het resultaat? "Een van de betere draadloze oordoppen in het topsegment, dankzij geluidskwaliteit die echt op muziek luisteren gericht is, en een mooi totaalpakket aan functies." Althans, dat was de conclusie toen Jamie er mee aan de slag ging. En dat is mooi, want jij kunt 'm nu winnen!

Sennheiser Momentum True Wireless 4

Met de Momentum True Wireless 4 presenteert Sennheiser een nieuwe versie van zijn bejubelde draadloze oortjes. Ze blijven een eigen koers varen die geluidskwaliteit op de eerste plaats zet, maar uiteraard wel met de nodige verbeteringen ten opzichte van de eerdere modellen in de Momentum-serie. Wat de Duitse fabrikant zoal aan verbeteringen heeft aangebracht?

Ten eerste is er nu ondersteuning voor het aptX Lossless-codec dat voor het eerst ware cd-kwaliteit naar Bluetooth-oordoppen brengt. Dat is softwarematig het belangrijkste verschil, maar ook een grote plus ten opzichte van de derde generatie Momentum. En er is meer: bij deze in-ears gebruik je namelijk de Smart Control-app. Die is er voor Apple-toestellen en Android-apparaten, wat de Sennheisers universeler maakt dan de AirPod Pro’s. Je vindt snel je weg in deze app, op het hoofdscherm wordt de essentie gepresenteerd. Omdat je via de touchcontrols op de oordoppen kunt schakelen tussen noise-cancelling of een (nogal ruisrijke) transparante modus, hoef je eigenlijk niet per se in de app te zijn.

De toevoeging van Qualcomm’s S5 Gen 2-geluidsplatform en dus aptX Lossless maakt verliesvrije overdracht van audio in CD-kwaliteit mogelijk, mits natuurlijk het bronapparaat dit ook ondersteunt. Met Bluetooth 5.4 aan boord ondersteunt de MTW4 ook Bluetooth LE en Auracast, waarmee je audio naar anderen kunt uitzenden.

Daarnaast is de fysieke vorm verbeterd, waarmee er een nieuwe stap is gezet in draagcomfort en de weerstand tegen oorsmeer. Ze ogen daarmee erg chique, maar het Duitse merk zet eveneens in op technologie en een goede klank. Noise-cancelling is adaptive en past zich dus aan de omgeving aan, met de optie om een anti-wind-modus te activeren. Die werkt goed in het wegwerken van turbulentie-geluid als je buiten rondloopt op een winderige dag.

Verder heeft de MTW4 een langere afspeelduur, betere antennes en een nieuwe array van zes microfoons en een AI-spraakverwerkingsalgoritme.

Winactie Sennheiser Momentum 4

De Sennheiser Momentum True Wireless 4 heeft een adviesprijs van 299 euro, waarbij je kan kiezen uit de uitvoeringen Metallic Silver, Black Copper en Graphite. Wil je die 299 euro liever ergens anders aan uitgeven? Beantwoord dan onze prijsvraag en laat onderstaand je gegevens achter!

De actie start op vrijdag 18 oktober en loopt t/m vrijdag 8 november. De winnaar krijgt op 11 november bericht!

Prijsvraag: uit welk land komt Sennheiser?

Voornaam: *
Achternaam: *
E-mail: *
Antwoord.


EDITORS' CHOICE