HI-VISITKlipsch

HiVisit Vogel's Consumer Benelux op DAE 2024

Redactie Hifi.nl | 22 oktober 2024 | Klipsch | Importeur: Audioscape

In ruimte 32 kwamen we terecht bij Vogel's Consumer Benelux. Vogel’s, vroeger vooral bekend van hun hoogwaardige TV-beugels en ophangsystemen, biedt tegenwoordig als importeur en distributeur een uitgebreid assortiment aan met merken zoals Dual, Klipsch, Onkyo en Sonoro.

Dual, het legendarische Duitse merk met een jarenlange ervaring in de productie van draaitafels bouwt ook vandaag nog solide en kwalitatieve draaitafels. Zo maakten we kennis met de Dual CS 618Q, een platendraaier die naast zijn muzikale kwaliteiten vooral opvalt door zijn stille en directe aandrijving. Al hebben we daar in Veldhoven natuurlijk niet zo veel van gemerkt. De Dual CS 618Q is in alle geval een hoogwaardige draaitafel met automatische motorstop en  automatische toonarmlift bij het einde van de plaat. In de dubbele cardanische toonarm werd een Ortofoon 2M blue gemonteerd. Al bij al een bijzonder fraai ogende, moderne draaitafel waarmee Dual volledig klaar is voor de toekomst.

Ter info, van Dual publiceren we spoedig een review van de CS 529 BT draaitafel, dus wordt vervolgd!

Sonoro

Het Duitse Sonoro toonde ons hun Sonoro Maestro Quantum. Een betekenisvolle naam, want deze alles-in-een speler is niet de eerste de beste. De Maestro Quantum is één van de nieuwe vlaggenschepen uit het volledig vernieuwde assortiment van Sonoro. Met een nieuw iconisch design, een intuïtieve bediening en een verbeterde geluidskwaliteit is Sonoro klaar om de wereld te veroveren. Zo kreeg de Sonoro onder meer een 3 mm dik aluminium front uit één stuk dat lijkt te zweven in de houten behuizing.

Het maakt niet uit hoe je het liefst naar je muziek luistert. Met zijn uitgebreide functies en aansluitingen kun je met de Maestro Quantum werkelijk alle kanten uit. Denk bij voorbeeld aan Apple AirPlay, Googel Chromecast, Tidal Connect, smart home compatibiliteit en aansluitingen voor HDMI en eARC, USB-A en USB-C. Weet ook dat deze Sonoro Dirac Live roomcorrection aan boord heeft waardoor deze speler in alle omstandigheden optimaal kan presteren. Of zoals ze het bij Sonoro zelf zeggen: een feest van passie en expertise, op basis van eersteklas componenten.

Naast de Sonoro Maestro Quantum trok ook de Sonoro Meisterstück de nodige aandacht. Deze alles-in-eens speler van de tweede generatie heeft met zijn krachtige ingebouwde speakers en versterkertechnologie met 5 individuele klasse D eindversterkers en Dynamic Boost functie behoorlijk wat bijkomende troeven in huis. Bovendien streamt de Maestro Quantum draadloos en naadloos muziek in de best mogelijke kwaliteit. Verbind je Bluetooth hoofdtelefoon of luidsprekers dankzij bidirectionele Bluetooth technologie met de Sonoro Maestro Quantum en je krijgt toegang tot Spotify Connect of Tidal Connect.  

Voor wie toch bij aparte speakers zweert, heeft Sonora de Grand Orchestra speakers in het assortiment (foto rechts). De tweewegluidsprekers met Air Motion Transformer bieden een krachtige bas, een nauwkeurige weergave en een helder geluid. De handgeschuurde houten behuizing met matte afwerking, afgeronde hoeken en aluminium details van deze speakers zorgen voor een liefelijke uitstraling.

Een andere opmerkelijke verschijning was de Klipsch RF-7 III (foto onder). Deze volledig met de hand gemaakte vloerstaande luidspreker van het Amerikaanse Klipsch heeft twee krachtige 25cm woofers en een 4.45cm titanium diafragma tweeter met hoorn aan boord.

De RF-7 III biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn roemruchte voorganger, de Klipsch RF-7 II die algemeen bekend stond als een van de hoogst gewaardeerde vloerstaande speakers van de voorbije jaren. Zo ontwikkelde Klipsch een geheel nieuwe 4.45cm Tractrix hoorn, twee nieuwe 25cm woofers, nieuwe rear-firing dubbele poorten en een verbeterde cross-over filter.  Die nieuwe Tractrix-hoorn maakt gebruik van een ronde hoornhals die is gekoppeld aan een vierkante hoornmond om de hoogfrequente respons verder te verbeteren. De gecomprimeerde gegoten rubber Tractrix-hoorn verbetert de geluidsprojectie en minimaliseert vervorming. De Cerametallic woofers bieden een snelle en nauwkeurige basrespons. Met een gewicht van iets meer dan 44 kg en een hoogte van bijna 125 cm is de Klipsch RF-7 III een imposante verschijning die een krachtig en groots geluid produceert zoals we dat van Klipsch al generaties lang gewoon zijn.

Onkyo pakte in deze set uit met de TX-8470, een krachtige 2-kanaals stereoreceiver waarin Onkyo het beste uit meer dan 75 jaar toewijding en bewezen ontwerpkwaliteit bundelde. Of hoe traditionele versterkerbouw perfect samen gaat met de nieuwste mogelijkheden inzake connectiviteit en video. Dankzij de ingebouwde ondersteuning voor Apple en Google assistenten en de naadloze toegang tot Roon, Tidal en Deezer zorgt de TX-8470 voor een bijzonder hoogwaardige muziekbeleving. Voeg daar nog het in eigen huis ontwikkelde, geïsoleerde phono circuit aan toe dat met zijn speciale lineaire analoge voeding en twee verschillende selecties en correcties voor MM- en MC-elementen biedt, en je weet dat je met deze Onkyo TX-8470 als gebeiteld zit.

De Klipsch RF-7 III vloerstaande luidsprekers zijn bedoeld om echte audiofielen een ongeëvenaarde luisterervaring te bezorgen. Ze zijn niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog. De stevige behuizing met houtfineer en een tijdloze, elegante vormgeving van de RF-7 III wordt in de Verenigde Staten gemaakt door trotse ambachtslieden volgens de specificaties van Paul W. Klipsch zelve.

Kijk voor alle terugblikken op hifi.be/dae

MERK





EDITORS' CHOICE