(Gesponsord artikel)


HI-VISIT

Hifi4you Uitgeest


Rene Smit | 13 januari 2005

Deze keer breng ik geen bezoek aan een winkelier maar aan de kersverse importeur Hifi4you in Uitgeest.
Ruim voor de afgesproken tijd arriveer ik op de plaats van bestemming. De importeur is recent verhuisd en resideert nu op een ietwat ongezellig industrieterrein aan de rand van Uitgeest. Na enig zoeken rondom het verzamelgebouw, waar door Hifi4you een gedeelte van gehuurd wordt, heb ik dan toch de deur behorende bij Molenwerf 8e gevonden. Naar later tijdens het gesprek blijkt is er bewust voor gekozen geen ruchtbaarheid aan de activiteiten te geven middels reclame uitingen aan de buitenzijde van het pand om ongenode gasten buiten de deur te houden……………


Enige seconden nadat ik gebeld heb zwaait de deur open en word ik hartelijk begroet door Arian Kater de man achter Hifi4you. Middels een smalle gang bereiken we de trap die leidt naar de op de eerste verdieping gelegen luister- annex demoruimte. Alles ziet er superstrak uit en glimt je tegemoet, de ruimte is functioneel ingericht zonder overdaad met wel met een huiselijke sfeer. De oppervlakte is gelijk aan de huiskamer van een moderne eengezinswoning. Inmiddels is ook Arian’s vrouw Susanne gearriveerd en zij serveert een heerlijke kop verse koffie met een forse plak "Uitgeester kruidkoek", een lokale specialiteit die ik me goed laat smaken.
Na de koffie nemen Arian en ik plaats in de twee comfortabele fauteuils die als luisterstoel fungeren tijdens demo’s om wat meer te weten te komen over het piepjonge bedrijf.

Hifi4You (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (

Na een aantal jaren een bedrijf in keukenmontage te hebben gehad was het voor Arian tijd het roer om te gooien en aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Een langgekoesterde wens was om iets met zijn hobby, audio en muziek, te gaan doen. Zodoende is hij via Internet op zoek gegaan naar merken die interessant zouden kunnen zijn voor de Nederlandse markt en daar ook daadwerkelijk een aanvulling zouden zijn. Inmiddels heeft Arian diverse interessante merken aan zich kunnen binden. Sommige hebben al enige bekendheid in Europa, andere zijn volkomen nieuw.

Klik hier voor een vergrote afbeeldingXindak is een Chinees kabel- en elektronicamerk en nog relatief onbekend in Europa. Deze fabrikant produceert een uitgebreide kabellijn die per direct beschikbaar is en waarover buitenlandse journalisten al lovend hebben geschreven. In diverse kabels wordt gebruik gemaakt van combinaties van zilver en goud als geleiders. Binnenkort zal iemand van HiFi.nl een set in gebruik nemen om te gaan beoordelen of de prestaties inderdaad zo goed zijn als gezegd wordt. Door de relatief lage prijs zouden de kabels een meer dan uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding moeten hebben. Ik heb de kabels alleen nog maar gezien en dit was al veelbelovend. De verpakking en afwerking van de kabelsets laat er geen twijfel over bestaan dat de fabrikant wil dat deze kabels serieus genomen worden. Naast kabels wordt er bij Xindak ook elektronica geproduceerd.

De eerste proefzending die Arian ontving bleek helaas niet voorzien te zijn van een CE keurmerk, essentieel voor verkoop in Nederland. Deze in de showroom van Hifi4you statisch opgestelde producten zien er de kabelsets laat er geen twijfel over bestaan dat de fabrikant wil dat deze kabels serieus genomen moeten worden. reeds lo in ieder geval degelijk en met zorg gebouwd uit, maar op een uitspraak over de geluidskwaliteit moet nog een aantal weken gewacht worden. In december zijn de eerste CE gekeurde versterkers bij de importeur gearriveerd en in februari volgend jaar volgt de SACD-speler.

Eens stapje hoger op de ladder is het merk Stello, afkomstig van de Koreaanse fabrikant April. Stello is in Engeland al verkrijgbaar en oogstte daar veel lof. Deze producten staan speelklaar opgesteld in de showroom en zien er buitengewoon fraai uit. Stello heeft een hele range aan producten ter beschikking. De lijn bestaat uit een loopwerk, een dac, voor en eindversterkers en, als slagroom op de pudding, een gecombineerde dac/voorversterker met de typeaanduiding DP200. Dit apparaat is voorzien van een 24Bit/192kHz upsampling dac, een voorversterker gedeelte, een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker en tegen bescheiden meerprijs ook nog eens een volledig instelbare phonomodule. De DP200 beschikt over zowel cinch als gebalanceerde aansluitingen, allen van hoogwaardige kwaliteit. De afwerking van alle aanwezige Stello apparaten is van topniveau en de opgestelde set ziet er gelikt uit. Uiterlijk en afwerking kunnen zich meten met andere vooraanstaande merken uit Europa en Amerika. Niets aan de apparaten doet vermoeden dat deze uit Korea afkomstig zijn. Een korte luisterimpressie liet mooie dingen horen, altijd lastig om een waarde oordeel te hangen aan een volledig onbekende set, zowel speakers, elektronica als luisterruimte was mij volledig onbekend, maar het smaakte zeker naar meer. Arian is bijzonder tevreden dat een groot bedrijf als April zich wilde laten vertegenwoordigen door een nieuwkomer als Hifi4you. "Waarschijnlijk heeft ons enthousiasme en de mogelijkheid om het merk de volledige aandacht te geven de doorslag gegeven", vertelt Arian.

Hifi4you (c) Xingo

April is echt een fabrikant met kwaliteitsproducten en zeker geen dertien in een dozijn firma. Naast Stello, dat bovendien op de komende CES in Las-Vegas haar nieuwe 100 serie zal presenteren, produceert April ook onder de naam Eximus echte high-end producten. Naar verwachting zal Arian deze producten vanaf begin 2005 kunnen gaan leveren. De foto’s en technische gegevens van de producten die hij me liet zien beloven veel goeds! Wil je zelf vast wat meer weten over deze producten kijk dan op www.aprilmusic.com.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »