(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Speakers

Rene Smit | 13 januari 2005

Naast elektronica en kabels voert Hifi4you ook nog een assortiment speakers van het merk AAD. Deze afkorting staat voor American Acoustic Development. Het hoofdkantoor van deze Amerikaanse fabrikant is gevestigd in Raleigh, maar de productie vindt plaats in het Verre Oosten. AAD heeft een bijzonder groot assortiment: van de betaalbare C-serie tot en met de high-end 2000-serie. De C-serie loopt vanaf ongeveer 250 euro tot circa 750 euro en kent ook een centerspeaker en subwoofer om een complete meerkanaalsopstelling te kunnen maken. De prestigieuze 2000-serie bestaat uit 3 types, 2 monitors en 1 vloerstaander. Alle speakers uit deze serie zijn ontworpen door de alom bekende en geroemde Phil Jones. Hij stond onder andere aan de wieg van het bekende luidsprekermerk Acoustic Energy , het ontwerp van de legendarische AE1 kwam ook uit zijn koker.

Hifi4You (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (

De bij Hifi4you opgestelde 2001 en 2003 speakers zien er imposant uit, uitgevoerd met de zwaarste binding posts die ik ooit gezien heb. De afwerking staat op een verschrikkelijk hoog peil met zeer bijzondere metalen grilles die de conussen moeten beschermen tegen kindervingertjes en andere bedreigingen. De gevraagde prijs van 2200 euro per paar voor de kleinste monitors komt voor mij dan ook als een aangename verrassing. Voor uitgebreide foto’s en productbeschrijvingen kun je kijken op de website van de fabrikant, www.aadsound.com. Misschien is hier ondertussen ook al informatie beschikbaar over de in januari te introduceren 3000-serie.

Nog niet beschikbaar - Arian hoopt in de loop van december 2004 de eerste exemplaren binnen te krijgen - is een ander luidsprekermerk, te weten Egglestone Works. Een Amerikaanse high-ender met een uitgesproken ontwerpfilosofie en dito uiterlijk. "Kijk" zegt Arian "ik heb een voorkeur voor producten ontworpen door mensen die ook zelf muziek opnemen of musiceren". Zowel AAD als Egglestone Works heeft deze mensen .

Na de uitleg over het assortiment vraag ik Arian waarom hij, in deze toch wat moeilijker tijden, de stap heeft genomen audioapparatuur te gaan importeren. "Wel, één ding is duidelijk wanneer je in deze handel stapt. Je zult er niet snel rijk van worden! Nu is dat ook niet mijn bedoeling." zegt Arian. "Ik heb recent de veertigjarige leeftijd bereikt en vond dit voor mezelf een mooi moment om van de hobby, audio en muziek, die ik al sinds mijn veertiende jaar heb mijn beroep te maken. Je zult begrijpen dat het voor mij, en uiteraard ook Susanne, een serieuze aangelegenheid is. We hebben er niet voor niets een goedlopend keukenmontagebedrijf voor opgegeven! De enige zekerheid die we nu hebben is Susanne’s fulltime baan. We willen rustig een goed dealernetwerk gaan opbouwen. Deze dealers alle benodigde begeleiding en feedback geven om een langdurige relatie op te bouwen.

Klik hier voor een vergrote afbeeldingWe willen zeker geen eendagsvlieg worden in audioland. Op deze basis hebben wij ook ons assortiment samengesteld. Merken die zich ook aan ons willen committeren met support en een kwalitatief hoogwaardig assortiment. December wordt voor ons de maand waarin we een door ons geselecteerd aantal dealers gaan benaderen middels een presentatiemap met daarin alle informatie over de merken die we voeren. Na de feestdagen gaan we al deze dealers persoonlijk bezoeken om van gedachten te wisselen en ook de sfeer van de winkel te proeven. De sfeer in de winkel is voor ons zeer belangrijk, net als wij moet die relaxt, maar ook professioneel zijn. Tenslotte geeft de klant een hoop geld uit en hij moet hierbij het gevoel hebben dit in alle rust te kunnen doen.

Dit is ook de reden dat wij onze showroom ook voor consumenten ter beschikking stellen. Hier kan de klant in alle rust luisteren zonder de druk van verkoop te voelen. Verkopen worden uitsluitend via de dealers gedaan!" zo besluit hij zijn verhaal.

Langzamerhand beginnen alle dingen op zijn plaats te vallen, het assortiment en het benaderen en opbouwen van een dealernetwerk. De website www.hifi4you , gebouwd door Susanne die werkzaam is in de IT, is gereed en hier wordt regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd. Ook de showroom is klaar voor het ontvangen van de eerste luisteraars. De magazijnruimte is al ten dele gevuld en alles in in gereedheid gebracht om de verscheepte goederen op te slaan.

Arian en Susanne’s doelstelling is om op de VAD editie 2005 acte de presence te geven met hun fraaie producten. Mocht u zo lang niet kunnen wachten en nieuwsgierig zijn naar de prestaties van bovengenoemde merken neem dan contact op met Arian voor een afspraak in Uitgeest. U bent van harte welkom!

Ik wens Susanne en Arian veel succes met de onderneming en hoop ze volgend jaar op de VAD weer te ontmoeten. Met de enthousiaste instelling die ze hebben en de professionele wijze waarop ze de zaken aanpakken moet dit zeker lukken.


HIFI4YOU
Molenwerf 8e
1911 DB Uitgeest
Tel. 0251-314831
Email: info@hifi4you.nl
Website: www.hifi4you.nl


EDITORS' CHOICE