De drie verschillende weergevers in de TripleFi 10 worden, net als in een luidspreker met meerdere units, apart gefilterd zodat ze ook daadwerkelijk de frequenties weergeven waarop ze zijn afgestemd. Dat heeft een significant gevolg voor de afmeting van de behuizingen. Die zijn door de ingewikkelde schakeling die er een plekje in moet vinden niet alleen vrij dik, maar ook nog eens behoorlijk lang. Dat betekent in de praktijk dat ze niet echt onopvallend te dragen zijn, want ze steken relatief ver uit het oor.
Om de door de fabrikant opgegeven demping van het omgevingsgeluid van 26 dB te bewerkstelligen heeft de koper de keuze uit drie meegeleverde maten siliconen oorkussentjes of de zogenaamde Complyâ„¢ foam kussentjes waarvan twee setjes worden meegeleverd. Die zijn gemaakt van een soort grijs geheugenschuim dat met de vingers een beetje moet worden opgerold, om het vervolgens snel in het oor te steken om het daar zijn oude vorm weer te laten aannemen, de gehoorgang perfect afsluitend. De praktijk wijst uit dat deze Complyâ„¢ foam kussentjes de beste weergave van de lage tonen opleveren.
Om het draagcomfort te optimaliseren is de behuizing van de weergevers licht geknikt, zodat de dopjes die de gehoorgang moeten afsluiten tijdens het luisteren ook min of meer recht in de gehoorgang zitten, terwijl het gedeelte dat uit het oor steekt een hoek van 90 graden ten opzichte van de zijkant van het hoofd heeft. De kabeltjes die aan de weergever zitten wijzen, in tegenstelling tot de meeste andere in-ears, niet omlaag maar omhoog.
En daar zit hem de kneep. De draad moet door deze aansluiting verplicht achter het oor gedragen worden. Om dat gemakkelijker te maken is de eerste (pakweg) zes centimeter van de draad binnen in de kunststof isolatie voorzien van een soepele metalen mantel die in vorm kan worden gebogen. Dat is beslist handig, maar ondanks dat duurt het vrij lang voor een ideale `zit` gevonden is. Voor brildragers is deze oplossing ook minder plezierig, omdat de oorbeugels van de bril een beetje in de weg zitten bij het dragen van deze in-ear.
Het indoen van de TripleFi 10 vergt enige gewenning en oefening, en het duurde bij mij vrij lang voor ik gewend was aan het gevoel van de draadjes achter het oor (misschien ben ik op dat punt overgevoelig, en ik ben ook brildragend). Ook verdient het aanbeveling om het hoofdhaar rond de oren kort te houden, wat het inzetten aanzienlijk vergemakkelijkt.
Voor ik flink de loftrompet ga steken over deze opmerkelijke in-ear is er eerst nog wat meer te vertellen over het draagcomfort. De bekabeling is namelijk van zeer hoge kwaliteit, maar hij is (misschien daardoor?)Â ook relatief dik en stug. Dat zorgt ervoor dat de kabeltjes nooit echt soepel langs de hals vallen. Ultimate Ears heeft daar een slimme oplossing voor bedacht in de vorm van een soort kunststof `knoopje` dat je na het inzetten van de hoofdtelefoon onder je kin moet aanschuiven, maar wanneer het koud is verliest dat knoopje vrij snel zijn grip op de kabel, met afzakken tot gevolg.