(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Wensen van mensen

Bert Dekker | 18 februari 2008

Menso geeft aan dat niet alleen de techniek is veranderd, maar ook de vragen en de eisen van de consument. “Tot nog niet eens zo lang geleden was de AV-wereld niet zo complex als nu. In de kamer stond een tweekanaals audiosysteem en op het dressoir stond de TV waar een VHS videorecorder op aangesloten stond. Zo overzichtelijk als het toen was is het nu allang niet meer. Multichannel, multiroom, home automation, domotica: het wordt er voor de consument niet makkelijker op. Je kunt wel stellen dat dit ook grote gevolgen heeft voor de vragen die we krijgen. Het is een feit dat de moderne consument steeds minder vragen stelt over de apparatuur zelf, maar veel meer vragen heeft over een OPLOSSING waar hij naar op zoek is. Zo is hij bijvoorbeeld op zoek naar een AV systeem dat naadloos integreert in de inrichting van de woonkamer, terwijl het hele AV systeem ook te bedienen is met hetzelfde systeem waarmee ook de verlichting van het huis bediend kan worden.

Uit veel vragen die we krijgen valt dan ook af te leiden dat de directe leefomgeving van de consument steeds belangrijker wordt en dat de oplossingen die dat mogelijk moeten maken steeds complexer worden. Het volstaat daarom ook niet meer om alleen maar een assortiment AV systemen aan te bieden zonder die faciliteiten die dit mogelijk maken. De klant heeft er niets aan als hij alleen het plasmascherm koopt: het ding moet immers ook nog eens stevig en met beleid worden opgehangen. Daar zijn ook goede oplossingen voor en het onze taak de klant daarin ook goed te begeleiden. Soms moet een heel AV systeem worden geïntegreerd in een woonhuis en dat moet door de juiste mensen onder een goede begeleiding plaatsvinden."

Edwin: “Er is inderdaad een flinke verschuiving gaande. Heel veel vragen die we krijgen hebben inderdaad niet meer zo veel met AV alleen te maken. In feite krijgen we steeds meer vragen over woongenot. Het AV systeem maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Sterker nog: van het AV systeem wordt in belangrijke mate geacht dat deze een belangrijke bijdrage levert aan het woongenot dat de klant voor ogen staat. Vandaar dat AV een steeds groter deel gaat uitmaken van de woonwensen van de moderne consument. Wij kunnen daar niet bij achterblijven en vandaar ook één van de hoofdredenen van de fikse verbouwing die we achter de rug hebben.”


EDITORS' CHOICE