(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Totaalconcept

Bert Dekker | 18 februari 2008

Tijd voor een rondleiding in de zaak. Snel wordt me duidelijk dat het assortiment ruim is, heel erg ruim. Ook treffen we hier zeker niet het standaard assortiment aan. Nee, wat te denken van Cambridge Audio, Thule, Elac, Primare, Arcam en ga zo maar door. Ook kun je niet alleen voor het betere geluid bij Bult terecht, ook voor het betere beeld. Er is meer dan genoeg keuze uit schermen van ondermeer Pioneer, Sharp, Panasonic en dergelijke. Achterin de zaak treffen we een grote ruimte aan waar een groot aantal AV componenten uit de duurdere prijsklasse staan opgesteld. Ook degene die op zoek is naar apparatuur uit het hogere prijssegment kan bij Bult kiezen uit een ruim en uitgewogen assortiment, bestaande uit louter topmerken.

Menso kijkt me aan en geeft aan dat het nu tijd is om de mooiste ruimte van de zaak te gaan bekijken. We besluiten naar de bovenverdieping te gaan. Nu begrijp ik precies wat Menso en Edwin bedoelen. Plots heb ik niet meer het gevoel in een AV-winkel te gast te zijn. De ruime bovenverdieping heeft meer weg van een fraaie toonzaal waar een aantal bijzonder geslaagde woonopstellingen te vinden zijn. Je voelt er een sfeer die veel meer weg heeft van een fraai geoutilleerde woonkamer dan van een AV-zaak. De term “luisterruimte” is hier ook niet op zijn plaats: niet zozeer de apparatuur staat hier in de spotlights, maar veel meer het totaalconcept. “Ervaren” staat hier meer centraal dan “luisteren” en “kijken” alleen. Hoe dan ook, je kunt hier heerlijk onderuit gezakt lekker genieten even weg van alledag. Eigenlijk precies waar audio en video voor zijn bedoeld realiseer ik me.

Luisteren en kijken staan in deze ruimte op een hoog niveau en dat heeft voor een groot deel ook te maken met het uitgekiende assortiment dat ik in deze ruimte aantref. Primare, Audio Physic, B&W, Rotel. Stuk voor stuk merken die garant staan voor luistergenot op hoog niveau. Het grote scherm toont Robbie Williams in HD, en ondanks dat het beeld en geluid niet echt storend zijn tijdens het gesprek valt me wel op dat het fraaie beeld en de mooie sound de indruk wekken deel uit te maken van het live concert dat op het fraaie plasmascherm getoond wordt. Echt “erin” komen gaat niet omdat de aandacht vooral naar het gesprek uitgaat. Ik heb echter sterk het gevoel dat ik er wel middenin zou zitten als ik alleen zou zijn…


Onderuit gezakt

Menso: “Ik ben blij dat je hier zelf kunt ervaren dat de betere AV zoveel meer is dan beeld en geluid alleen. Die ervaring staat hier centraal. Vandaar ook dat we een aantal jaren geleden het initiatief hebben genomen om dit samen met het Dagblad van het Noorden in een breder verband te trekken, een soort Firato te organiseren. Een beurs leek dan ook de beste oplossing. Samen met een aantal importeurs hebben we het initiatief genomen om de organisatie van het Beeld- en Geluid-plein op de jaarlijkse Woonbeurs “Wonen en Co.” in de Martinihallen in Groningen op ons te nemen.

Een behoorlijke klus, gezien de grootte van het vloeroppervlak; meer dan 1200 vierkante meter. In 15 ruimtes laten wij de bezoeker kennis maken met fraaie woonoplossingen waar AV apparatuur in centraal staat. Al lopende over het plein kan men zich een beeld vormen welke plek beeld en geluid in de eigen woonomgeving zou kunnen hebben. De consument heeft steeds minder tijd om thuis heerlijk onderuit weggezakt te genieten van beeld en geluid, maar de spaarzame tijd díe hij heeft wilt hij dan zo aangenaam mogelijk beleven. En daar heeft hij best wel wat voor over, dat is althans de trend die wij steeds meer waarnemen."


EDITORS' CHOICE